Софийска филхармония МЕГАБОРД

Руски академик генетик: Хората живеят по-кратко заради първородния грях

Според директора на най-стария институт по генетика в Русия генните мутации са следствие от греховете на хората, а не от мутагенни фактори

Матусал, изобразен като водач на патриарсите в пътя им към Рая в картината на Бартоломе Бермехо, е живял 960 години според Библията. Репродукция: Уикипедия - Руски академик генетик: Хората живеят по-кратко заради първородния грях

Матусал, изобразен като водач на патриарсите в пътя им към Рая в картината на Бартоломе Бермехо, е живял 960 години според Библията. Репродукция: Уикипедия

Хората вече не живеят по 900 години заради първородния грях – това заяви в официален доклад член-кореспондентът на Руската академия на науките и директор на Института по обща генетика Александър Кудрявцев. Биологът, който се води сред най-изтъкнатите учени на Русия, твърди, че в миналото хората са живели по 900 години, а мутациите, предизвикващи генетичните болести на съвременния човек, са свързани с греховете – първородния и личните.

Кудрявцев е изнесъл доклада по време на ІІІ международна научно-богословска конференция „Бог – човек – светът“.

„В началото Бог сътворил света и видял Бог, че всичко, което е създал, е много хубаво. Това е от книгата Битие. Светът бил съвършен и хармоничен. И ако беше останал такъв, всичко щеше да е наред и вероятно нямаше да я има тази конференция, на която търсим хармонията между човека и света. Но не се е получило така“, цитират думите на Кудрявцев в руската телевизия RTVI.

Генетикът заявил, че Вселената, създадена от Бог в процеса на сътворяване, изпаднала в „тление“ заради грехопадението на хората. Според академика, някога хората живели по 900 години, а доказателство за това е „графика, която може да бъде намерена в интернет“ и която той сам бил нарисувал. След Потопа животът на хората се съкратил.

„Мутации, причинени от греховете, лекарите генетици откриват ежедневно, когато работят с пациенти. Учените атеисти ще ви кажат, че това е от радиация, от замърсяването – все мутагенни ефекти. Но личното ми убеждение като учен е, че това разрушение е инициирано от първородния грях, после се утежнява от родовия грях, а накрая – от личния. Така става ясно защо децата до 7 коляно плащат за греховете на своите бащи. И това е така. Повреден от мутация ген не може да се възстанови сам, освен чрез Божие чудо. Но може да бъде заменен от здрав ген от друг, здрав родител, от род, в който този ген не е бил повреден“, разсъждава ученият биолог.

Институтът по обща генетика, който Кудрявцев оглавява, е най-старата институция, занимаваща се с генетика, в структурата на Руската академия на науките.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах