Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руски артисти и журналисти продават наградите си в полза на арестувани в Русия

Серебренников, Акунин, Макаревич и много други даряват статуетки и медали за търг

Между участниците в благотворителния търг е и писателят Борис Акунин.  - Руски артисти и журналисти продават наградите си в полза на арестувани в Русия

Между участниците в благотворителния търг е и писателят Борис Акунин.

Руски артисти и журналисти в емиграция предоставиха наградите си за благотворителен търг в помощ на хората, обвинени за „дискриминация на армията“ или за „разпространение на фейкове“ в Русия, съобщава „Форбс“.

Михаил Зигар, Кирил Серебренников, Андрей Макаревич, Лия Ахеджакова, Ксения Рапопорт, Борис Акунин и др. дадоха статуетките, получени за свои постижения, за участие в търга „Награди в помощ“. Търгът е организиран от правозащитната организация „Московска Хелзинкска група“. Страницата на благотворителната кампания е на краудфъндинг платформата „Да се възползваме от случая“.

Там правозащитниците обясняват, че спечелените пари от продажбата на статуетките, дипломите и медалите, връчени за роли, книги, спектакли, ще бъдат използвани за адвокатски услуги и подкрепа на семействата на арестуваните.

„Московската Хелзинкска група“ е най-старата от действащите в момента в Русия правозащитни организации. Създадена е през 1976 г. в Москва. Нейната мисия е съблюдаване правата на човека и изграждане на демокрацията в Русия.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90