Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руски депутат: Филмът „Чебурашка” е „чудовищна диверсия”

Децата започват да мислят, че татко и мама е едно и също нещо, твърди Дмитрий Певцов

В игралния римейк Чебурашка си е същият, но Гена възрастен градинар, когото зверчето нарича „мама“. Снимка: Стопкадър - Руски депутат: Филмът „Чебурашка” е „чудовищна диверсия”

В игралния римейк Чебурашка си е същият, но Гена възрастен градинар, когото зверчето нарича „мама“. Снимка: Стопкадър

Руският актьор и депутат Дмитрий Певцов определи игралния филм „Чебурашка“ като „чудоpвищна диверсия против децата“ в интервю за РИА „Новости“. Според него една от причините е, че във филма липсват положителни герои сред живите хора. Певцов смята, че това, което изглежда забавно за възрастните, може да има дългосрочно лошо въздействие върху децата.

„Щом е разрешено за възраст 6+, значи е диверсия. Не мисля, че е нарочно, но в този филм е съсредоточена цялата трансхуманистична идеология, която ни трови през последните 30 години. Смеем се, че Чебурашка нарича чичо Гена „мамо“. Смешно уж, а за детето е сигнал, че татко и мама е едно и също. Мъжът може да бъде мама. Ей такива камбанки, незабележими, уж невидими. А има и откровено показани неприятни истории вътре в семейството“, подробно излага мнението си депутатът.

Сюжетът на игралната версия на „Чебурашка“ разказва за неизвестно на науката зверче, което попада в крайморски град в Русия и се запознава с градинаря чичо Гена.

Наскоро стана ясно, че „Чебурашка“ е филмът, който е гледан от най-много хора в Русия за всички времена. Приходите от боксофиса надвишиха 6 млрд. рубли (80 млн. евро).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg