Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Руски депутат с жалба срещу филма „Кингсмен” за унижаване на руския народ

Виталий Милонов е възмутен, че във филма Хитлер убива император Николай ІІ

Рис Ифанс в образа на Григорий Распутин в третия „Кингсмен” - Руски депутат с жалба срещу филма „Кингсмен” за унижаване на руския народ

Рис Ифанс в образа на Григорий Распутин в третия „Кингсмен”

Следственият комитет на Русия ще разследва филма „Кингсмен: Първа мисия” по искане на депутата от „Единна Русия” Виталий Милонов, съобщава РИА „Новости”. Причината за подадената до следствието жалба е, че филмът изкривявал фактите от историята на Русия, унижавал достойнството на руския народ и реабилитирал нацизма.

Третият филм от поредицата „Кингсмен” е на режисьора Матю Вон. Действието предхожда двете досегашни части на франчайза и се развива по време на Първата световна война, където на бойното поле под куршумите се ражда британската шпионска организация. В сюжета са включени и исторически персонажи от руската история като Григорий Распутин и император Николай ІІ.

Именно тяхното присъствие е ядосало депутата от партията на Путин. Според Милонов „унижават се лица от православно вероизповедание по признаци на националност и отношение към религията”. Според него освен това се демонстрират „действия, изразяващи явно неуважение към обществото и с цел оскърбление религиозните чувства на вярващите”. Милонов е ядосан, че убийството на императорското семейство през 1918 г. е приписано на Адолф Хитлер.

„Публично се оскърбява паметта на защитниците на Отечеството, участници в Първата световна война, сред които е и върховният главнокомандващ император Николай, а освен това се реабилитира нацизмът”, пише в жалбата си депутатът.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах