Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руски дронове ще летят в София

БАН беше отпуснала зала за руска конференция, по-късно смениха мястото

Самоделен руски дрон, произведен в Херсон, преди да бъде освободен от окупаторите. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Руски дронове ще летят в София

Самоделен руски дрон, произведен в Херсон, преди да бъде освободен от окупаторите. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският дом в София ще показва как се работи с дронове на първото състезание с дронове в София. Освен състезанието, ще бъде представена презентация на обучение за пилоти на дронове и надпревара между машини с радиоуправление. Събитието, което ще се състои на 19 ноември, се случва в контекста на войната в Украйна, в която Русия използва безпилотни ирански дронове, за да атакува граждански обекти на чужда територия.

Също Руският дом е организатор на международна конференция на тема „България – Русия. От миналото през настоящето до нови измерения в бъдещето. (Европа-Русия пред нови геополитически предизвикателства)“, която ще се състои през ноември. За откриване на пропагандното събитие първоначално бе посочена зала в Българската академия на науките, по-късно мястото бе променено с парк-хотел „Москва“.

Руският дом в София е част от изнесените зад граница руски институции. Той е представителство на Федералната Агенция по въпросите на Общността на независимите държави, на руснаците, живеещи зад граница и на правителствената агенция Россотрудничество.

Рекламният постер на събитието

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Върхът у мен

kapatovo.bg