СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руски хор отбеляза Деня на будителите в Пловдив

Бащата на Филип Киркоров бе звездата на празника край паметника на Альоша (видео)

Концертът на хор „Турецки“ край паметника на руския войник Альоша в Пловдив. Снимка: Стопкадър от видео на ТАСС - Руски хор отбеляза Деня на будителите в Пловдив

Концертът на хор „Турецки“ край паметника на руския войник Альоша в Пловдив. Снимка: Стопкадър от видео на ТАСС

Руският хор „Турецки” и концертът „Песни на победата”, посветен на 75-годишнината от края на Втората световна война, бяха основното събитие за Деня на будителите в Пловдив вчера, съобщават днес пловдивските медии и руската информационна агенция ТАСС. В програмата, изнесена край паметника на Альоша, бяха включени и изпълнения на женската секция на хора, наречена „Сопрано”.

Над 1000 зрители присъстваха на концерта на руския хор, който пя военни песни, оперни арии и еврейски фолклор. Три часа продължи концертът „Песни на победата“ – проект на правителството на Москва, подкрепен от Министерството на външните работи на Руската федерация.

Заедно с хор „Турецки” на сцената излезе и 88-годишният баща на Филип Киркоров – Бедрос Киркоров, който е народен артист на Русия, но бе обявен и за български народен артист. Той е първият изпълнител на песента „Альоша”. Освен нея, на концерта той изпя и „Моя страна, моя България”.

По алеите на Бунарджика и в подножието на паметника Альоша, където се намира и скромният паметник на Васил Левски, се вееха руски знамена в Деня на будителите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg