Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Руски комунисти срещу Тил Линдеман: Клевети съветската история

Сигнал в прокуратурата срещу вокалиста на „Рамщайн”, който пусна клип с пионери и кърваво насилие в Деня на детето

Стопкадър от видеото - Руски комунисти срещу Тил Линдеман: Клевети съветската история

Стопкадър от видеото

Партията „Комунистите на Русия“ дава вокалиста на „Рамщайн“ Тил Линдеман на прокуратурата заради видеоклип по случай Деня на детето, съобщава „Газета.ру“, цитирайки лидера на партията Максим Сурайкин. Юристите на комунистите вече изготвят жалбата, базирана на кадрите от скандалното видео.

Клипът на Линдеман на немски език със заглавие „Ich hasse Kinder“ (Ненавиждам децата) бе публикуван рано сутринта на 1 юни, Международния ден на детето, в Ютюб и вече има почти 1 милион гледания. Видеото е заснето от руския режисьор Сергей Грей в учебно заведение в околностите на Москва. Действието се развива в руската столица през 1989 г. Момче, подложено на изтезания от своите съученици, намира начин да им отмъсти. Използвана е естетиката на соцализма – децата са с типичните съветски униформи и червени пионерски връзки. Цялото видео е пълно с характерните за Линдеман сцени на насилие.

Според „Комунистите на Русия” това е клевета срещу съветската история.

„Това е кич, който се прави обикновено, когато някой незначителен изпълнител иска да привлече внимание към себе си“, казва Сурайкин.

Това не е първата песен на Линдеман, свързана с руската и съветската действителност. Наскоро той дори изпя на руски „Любимият град“ – една от обичаните военни песни от Втората световна война.

Вижте още: ТИЛ ЛИНДЕМАН ИЗПЯ НА РУСКИ ПАТРИОТИЧНА СЪВЕТСКА ПЕСЕН ОТ СТАЛИНСКО ВРЕМЕ

Бел. ред. – поради наличието на крайното насилие няма да поместим линк към видеото. 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg