Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руски културни дейци: Руската естрада да еволюира до патриотизъм и историческа памет

Искат да се премахне думата „шоубизнес”, защото „не отговаря на потребностите и интересите на здравото руско общество“

Певицата Олга Кормухина заяви, че „на руския шоубизнес може да се сложи тлъст кръст“. Снимка: Стопкадър от видео - Руски културни дейци: Руската естрада да еволюира до патриотизъм и историческа памет

Певицата Олга Кормухина заяви, че „на руския шоубизнес може да се сложи тлъст кръст“. Снимка: Стопкадър от видео

Руската естрада трябва да се възроди, като „еволюира в посока на патриотизма, историческата памет и народността“. Това заяви пред „Народни новости“ първият вицепрезидент на Петровската академия на науките и представител на руския Съюз на писателите Андрей Антонов.

С твърдението, че изразява мнението на организациите, които представлява, Антонов е настоял да се отмени използването на думата „шоубизнес“ и да се върне понятието „руска естрада“ като първа стъпка към отказване от „подражанието на американските новации“.

„Шоубизнес“ е привнесено от САЩ понятие. Представителите му фактически са подражатели на американските новации, а подражателите никога не получават дългосрочни големи успехи“, казва Антонов.

Според него шоубизнесът в Русия е чуждо за страната явление, което „не отговаря на потребностите и интересите на здравото руско общество“.

Антонов е подкрепен от певицата Олга Кормухина, която заяви, че „на руския шоубизнес може да се сложи тлъст кръст“, тъй като сцената изпитва недостиг на талантливи изпълнители. Кормухина добавя, че дори творчеството на Филип Киркоров е „пакет пуканки“. Според певицата изпълнители като Киркоров и Пугачова се смятат за велики „заради броя абонати и гледания на клиповете им“, а в същото време „концерти с качествена музика не могат да съберат пълни стадиони в Русия“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg