Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руски „неравнодушни журналисти” публикуваха антивоенно съобщение в сайта на ТАСС

„Това съобщение те ще го махнат, а някои от нас ще бъдат уволнени и дори ще влязат в затвора. Но повече не можем да търпим“

Посланието изчезва и се появява периодично. - Руски „неравнодушни журналисти” публикуваха антивоенно съобщение в сайта на ТАСС

Посланието изчезва и се появява периодично.

Антивоенно съобщение, подписано от „неравнодушните журналисти на Русия“ излезе за кратко в сайта на онлайн агенцията вместо обичайните новини на ТАСС.

В съобщението се казва:

„Скъпи граждани. Призоваваме ви да прекратите това безумие, не изпращайте синовете и мъжете си на сигурна смърт. Путин ни принуждава да лъжем и ни излага на опасност. Изолираха ни от целия свят, спряха да купуват нефт и газ. След няколко години ще живеем като в Северна Корея. Защо ни е нужно това? За да може Путин да влезе в учебниците? Това не е наша война, спрете го!

Това съобщение те ще го махнат, а някои от нас ще бъдат уволнени и дори ще влязат в затвора. Но повече не можем да търпим.

Неравнодушните журналисти на Русия“.

Към съобщението е включена графика, в която се твърди, че за първите 4 дни на войната са загинали вече 5300 руски войници, повече отколкото в Първата Чеченска война през 1994 – 1996 г.

Съобщението остана в сайта само за няколко минути, след което беше премахнато и заменено със служебна информация. След като за кратко работата на информационната агенция беше възстановена, съобщението се появи повторно.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg