POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руски писател пише до България: В Москва е нощ вече втора година

Аз съм на Марс, вече втора година богът на войната управлява планетата ни… пише Анатолий Корольов

Руският президент Владимир Путин, превърнал Русия в „обратната страна на Луната“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Руски писател пише до България: В Москва е нощ вече втора година

Руският президент Владимир Путин, превърнал Русия в „обратната страна на Луната“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сбогом, с вас повече няма да се срещнем, пише в писмо до България руският писател Анатолий Корольов. У нас излезе неговата книга в съавторство с българския поет Георги Борисов „Хиатус“ (изд. „Лист“), в която двамата описват две свои пътешествия – в България и в Гърция. Премиерата на книгата ще бъде на 30 май в столичната книжарница „Гринуич“. Корольов обаче няма възможност да дойде лично да я представи – нещо повече, той не вярва, че вече ще има възможност да се среща с българските си читатели. Тъмнината в Русия му се вижда непреодолима.

Корольов изпрати писмо послание до българските си читатели от Русия, където, както кзва той, вече втора година е нощ. Като място на подаване е посочена планетата Марс.

Предлагаме пълния текст на писмото му до свободна България, предоставен от „Лист“:

„Мои български читатели на „Хиатуса“, приятели,

Георги ме моли да напиша няколко думи до вас, но в Москва е нощ – вече втора година, и аз съм като сляп, не знам къде мога да намеря писалка и лист хартия, търся опипом вратата, а когато излизам навън, виждам, че вместо Луна, на небето виси земното кълбо…

Къде съм? На обратната страна на Луната ли? Или на Марс?

Ах, да, на Марс, аз съм на Марс, вече втора година богът на войната управлява планетата ни… ето, мина колата на пожарникарите, след нея втора, трета, някъде явно има пожар, да, гори река Хиатус, същата, по която съдбите ни плават като корабчета от хартия… Виждам и звезда – нощна звезда, тя пада точно на Червения площад, това е вашата Доротея от романа на Павел Вежинов „Бариерата“. Ето закъде бързат пожарникарите.

Успех ви желая, и късмет.

България, както винаги, е самотна.

Да издаде книга на български поет и руски писател през май 2023-а може само София. Да създадат руска азбука могат само Кирил и Методий. Да заявят, че властта на Земята принадлежи на Бога и Сатаната са могли също само българите.

Сбогом! Повече с вас няма да се срещнем, не вярвам.

20 май 2023
Марс“

Вижте още: ПАРИТЕ ЛИ СА НОВАТА СВОБОДА НА БЪЛГАРИНА?

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg