Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руски политолози и журналисти видяха „западна диверсия“ в хаоса на мобилизацията

Служителите на военните комитети били „спящи клетки“, събудени, за да предизвикат социални вълнения

Паниката и хаосът при мобилизационния процес в Русия бил резултат от саботаж на западни агенти, твърдят  руски журналисти и инфлуенсъри. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Руски политолози и журналисти видяха „западна диверсия“ в хаоса на  мобилизацията

Паниката и хаосът при мобилизационния процес в Русия бил резултат от саботаж на западни агенти, твърдят руски журналисти и инфлуенсъри. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руските „военкомати“, които извършват мобилизацията, са вербувани от „западни спецслужби“ – такава теория изградиха руски журналисти и инфлуенсъри, работещи за пропагандната машина.

Политологът Сергей Карнаухов публикува в Телеграм-канала си статия с предположения, според които паниката и хаосът при мобилизационния процес са резултат от саботаж на западни агенти, които са вербували някои от членовете на военните комитети. Причините за тези „теории“ са, че мобилизацията не върви по план, призовават се хора, които според президентския указ не подлежат на военна служба, има хаос пред военкоматите и много руснаци бягат зад граница, за да не бъдат призовани.

„Дали пък с военослужещите от военкоматите не са поработили предварително западните служби и не са инфилтрирали в цялата страна своя тайна агентура? И сега са събудили спящите клетки и създават хаос, защото това предизвиква масови вълнения в цялата страна, подбуждат към социален взрив и го планират много скоро“, написа Карнаухов.

Теорията за западното влияние върху процеса на мобилизация скоро стана една от основните, върху които разсъждават привържениците на Путин. Публикацията е споделена от журналиста Андрей Медведев, депутат от Московската дума.

Много коментатори твърдят, че повиквателните лесно могат да бъдат подправени и „западните саботьори“ могат да се снабдят с униформи и документи, които да ги улеснят в „диверсионната задача“.

Вижте още: ПРОПАГАНДАТА НА КРЕМЪЛ ЗА МОБИЛИЗАЦИЯТА: СЕРЬОЖА, ПИЙ СИ КАФЕТО, НЕ СИ ИМ НУЖЕН ТАМ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg