Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руските медии започнаха компроматна война срещу Алла Пугачова

За пореден път използват хомофобските настроения в Русия срещу нея

Снимка: Алла Пугачова/Инстаграм - Руските медии започнаха компроматна война срещу Алла Пугачова

Снимка: Алла Пугачова/Инстаграм

Видео от 1999 г., на което Алла Пугачова изпълнява песен с мъжки хор, е тиражирано днес във всички пропутински медии. Публикацията обяснява, че това е „хор на гейовете от Лос Анджелис“ и че изпълнението е било в Зала „Чайковски“ в Москва.

„Компроматът“ започва от Телеграм канала на Иван Кондаков, нарекъл себе си „сатирик, телевизионен водещ, кандидат на техническите науки“. Профилът му в социалната мрежа е с името „Арбалет Z говори“.

„Нищо особено, просто Алла Пугачова дирижира хор на „п….и“ в залата „Чайковски“ в Москва през 1999 г. – пише Кондаков. – Примадоната свойски приветства „хора на гейовете от Лос Анджелис“ и заедно с тях изпълнява нещо от техния репертоар. А днес такива „хорове“ вече директно, без стеснение, заявяват: „Ние содомизираме вашите деца“.

Хомофобският компромат срещу Пугачова се повдига периодично – видеото с изпълнението на американския гей хор се публикува през няколко години в ключови моменти, когато гласът на поппевицата трябва да бъде заглушен. Същият компромат е бил използван и през 2015 г., когато Алла Борисовна изрази негативното си отношение към руската политика в Крим и срещу началото на агресията срещу Украйна с песента си „Светла лъжа“. Тогава изпълнението ѝ беше свалено от всички руски интернет ресурси по изрична заповед на Владимир Путин, припомнят архивите, достъпни при търсене в Гугъл. Старите публикации припомнят още, че когато в края на 2014 г. лично Путин връчва на Пугачова Орден за заслуги пред отечеството, в речта си тя заявява, че трябва да се търси мир, а не война. В този момент Русия вече е започнала агресията си и е завзела Крим.

Вижте още: АЛЛА ПУГАЧОВА ПОИСКА РУСКИТЕ ВЛАСТИ ДА Я ОБЯВЯТ ЗА „ЧУЖДЕСТРАНЕН АГЕНТ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90