Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руските силови структури ще носят щитове с образи на светци

Бронезащитата с Архангел Михаил, Свети Георги и Казанската Света Богородица трябва да предпазва от пистолетен изстрел и осколки, да издържа студ, жега и дъжд

Казанската Света Богородица е една от най-почитаните икони в Руската православна църква. Снимка: Уикипедия - Руските силови структури ще носят щитове с образи на светци

Казанската Света Богородица е една от най-почитаните икони в Руската православна църква. Снимка: Уикипедия

Полицейски щитове с изображения на светци и текстове на молитви ще се използват в руските специални части. Поръчката за изработване на специалните щитове е публикувана в официалния руски портал за държавни поръчки.

Министерството на вътрешните работи на Русия очаква да се изработят 111 щита с изображения на Архангел Михаил, Свети Георги Победоносец и иконата на Казанската Света Богородица – по 37 от всеки вид. Освен образите на светците, върху полицейските съоръжения трябва да са напечатани и текстове на съответни молитви.

Бронезащитата трябва да предпазва от пистолетен изстрел и осколки, да издържа студ, жега и дъжд, се казва в спецификацията. Размерът на всеки панел с изображение е 16 на 12 сантиметра, дебелината – 7 мм.

Освен щитове, изображения със светци и молитви ще бъдат поставяни върху допълнителни пластини на бронежилетките в специалните части.

През януари в Самарска епархия местни свещеници изпратили осветени нашивки с изображение на Богородица на руските войници в Украйна, като подчертали, че на тях може да се разчита само „при искрена вяра и молитва“, без които помощ няма да има. В епархията твърдят, че един от получилите нашивка с Богородица „се е спасил от снаряд HIMARS“, разказват от „The Moscow Times“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90