Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Руският героизъм в сблъсък с кракен

Филмът ще бъде продуциран от Никита Михалков и финансиран от руското Министерство на културата

„Американски“ кракен от филмовата поредица „Карибски пирати“ - Руският героизъм в сблъсък с кракен

„Американски“ кракен от филмовата поредица „Карибски пирати“

Никита Михалков ще продуцира „патриотичен филм“, в който руска ядрена подводница се сблъсква с гигантски кракен, съобщи РИА „Новости“ след пресконференция на екипа. Режисьор и сценарист на филма „Кракен“ ще бъде Алексей Сидоров, а с продукцията е ангажирана компанията „Трите“ на Никита Михалков. Руският фонд за кинофинансиране към Министерството на културата на Русия вече е отпуснал субсидия за филма.

Сюжетът се развива по време на Студената война. След като изчезва връзката с подводница, намираща се някъде край бреговете на САЩ, моряци тръгват да я търсят с подводна лодка от ново поколение. Когато пристигат, откриват на мястото американски военни, но и гигантско морско чудовище. Двата враждуващи екипажа трябва да спасят света от ужасяващия кракен.

Режисьорът Алексей Сидоров възприема филма като лична история, защото родителите му са работили във военен завод, свързан с оборудване за подводници. Според него фокусът ще бъде върху реализма, а не върху фантастиката във филма. Все пак много внимание ще бъде отделено на спецефектите. Студия „Трите“ на Михалков и кинокомпанията „Марс Медия“ вече са започнали подготвителните работи по филма. Снимките ще започнат в началото на 2022 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90