Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руският посланик отказа да приеме „Златен скункс“ за Путин

Анатолий Макаров: 24 май е наш общ празник

Бойко Борисов с руския посланик Анатолий Макаров. Снимка: БГНЕС - Руският посланик отказа да приеме „Златен скункс“ за Путин

Бойко Борисов с руския посланик Анатолий Макаров. Снимка: БГНЕС

Руският посланик у нас Анатолий Макаров отказа да получи „Златен скункс“ от „Господари на ефира“. Дипломатът бе пресрещнат от представител на предаването след среща с българския премиер Бойко Борисов в Министерския съвет. Пред журналисти иначе Макаров заяви, че е коментирал с Борисов темата с изказването на Владимир Путин от сряда (че кирилицата идва от македонските земи).

„Азбуката е създадена от братята Кирил и Методий. 24 май е наш общ празник. Ние го честваме и в Русия, и тук в България. Повтарям, че вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия. Русия винаги е била и ще бъде до България. В този случай също. Ние също празнуваме с вас – заяви руският посланик. – С премиера Борисов обсъдихме тази тема (бел. ред. – за славянската писменост) като една от темите, които бяха в дневния ред. Ще направим всичко нашите отношения да бъдат по-добри и ще се стремим към това.“

След това Макаров влезе в автомобила си, където репортерът на „Господари на ефира“ се опита да му връчи „Златен скункс“, който да предаде на Владимир Путин, съобщи „Клуб Z“.

„Няма нужда“, отвърна Макаров и затвори вратата на колата без да вземе статуетката.

Вижте още:

ПУТИН: СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ ДОЙДЕ ОТ МАКЕДОНСКИТЕ ЗЕМИ

НЕ ОТ МАКЕДОНИЯ, КИРИЛИЦАТА ТРЪГВА ОТ БЪЛГАРИЯ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg