Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Детско „ракетно-зенитно“ легло разгневи света

Руската компания, производител на креватчето, „свалящо самолети“, отговаря на критиките

Директорът на фабриката-производител не вижда никакъв проблем в детски стоки, рекламиращи оръжия - Детско „ракетно-зенитно“ легло разгневи света

Директорът на фабриката-производител не вижда никакъв проблем в детски стоки, рекламиращи оръжия

Руска мебелна фабрика предлага на пазара детско легло с формата и вида на ракетна установка Бук. Припомняме, че с такава военна техника, според международното разследване, преди две години над Украйна бе свален малайзийски пътнически самолет. Всичките 298 души на борда загинаха.

Заключението ни е че самолетът е бил ударен от ракета Бук, изстреляна от точка на около 6 километра от село Снижне“, заяви преди броени дни Вилберт Паулисан, ръководител на Холандската следствена служба.

Местните сепаратистки групи отричат всякакво участие в катастрофата, докато руските официални лица постоянно отхвърлят твърденията за въвеждането на руски войници или военно оборудване в Украйна.

В Русия произвеждат детски легла с вид на зенитно-рекетни комплекси.

В Русия произвеждат детски легла с вид на зенитно-рекетни комплекси.

Появата на „зенитно-ракетното“ легло предизвика лавина от гневни реакции в социалните мрежи, включително и в Русия. Предизвикан от критичните мнения, директорът на санкт-петербургската фабрика-производител Антон Копел коментира пред руския новинарски сайт „Фонтанка“:

„Не виждам нищо нередно в легла като това. Някои деца стават доктори, други – хлебари, а трети – войници.“

„Противовъздушното“ легло е част от серия за „бъдащи защитници за Майката Родина“, в която има и легло-танк.

В сайта на компанията за „креативни детски мебели“ CaroBus, произвела детското креватче, четем:

Представяме ви новост от нашата фабрика – креват Ракетна установка „Защитник“! След многобройни молби названието на креватчето беше сменено с по-неутрално. Зенитно-ракетният комплекс „Защитник“ е мобилна ПВО (Противовъздушна отбрана) система. Обръщаме ви внимание, че това е отбранителна техника, а не нападателна.“

Посланието на производителя завършва с призива:

На страж за мирно небе от 1980 г.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах