Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руското военно кино ще изгражда „метавселени“ по подобие на „Чебурашка“

Ще провеждат екскурзии по снимачни площадки и ще създават музеи с военна техника

Чебурашка и актьорът Александър Петров като Николай Ивушкин в руския филм „Т-34“ - Руското военно кино ще изгражда „метавселени“ по подобие на „Чебурашка“

Чебурашка и актьорът Александър Петров като Николай Ивушкин в руския филм „Т-34“

Собствени „метавселени“ ще създава руското военно кино с подкрепата на Фонда за подкрепа на военно-патриотичното кино „Военкино“, съобщава ТАСС, като цитира генералния директор на фонда Максим Ксензов. Идеята е да се „лицензират“ популярните персонажи за използването им в други проекти.

По време на военния форум „Армия 2022“ Кензов е заявил, че кинофондът разполага с достатъчно средства, за да финансира създаването на „екосистеми“ или „метавселени“ в руското кино.

„Ако персонажите на филма са спечелили любовта на зрителите, те могат да се появяват в други проекти, сериали, анимационни филми – обяснява идеята си Ксензов, като дава пример с „Маша и Мечока“ и „Чебурашка“. – На основа на тези герои се създават играчки, това е идеята на лицензирането. Ние също възнамеряваме да го правим.“

Военният кинофонд ще организира екскурзии по местата, където са снимани филмите, ще създава музейни експозиции с военната техника, показана на екрана. Ксензов нарича това „нова форма на взаимодействие със зрителя“ и твърди, че началото вече е поставено, без да уточнява с кои филми.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg