Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Руснаци с античен спектакъл в Лувъра

Парижани аплодираха най-лудите глави в московския театър

Сцена от руския спектакъл в Лувъра.  - Руснаци с античен спектакъл в Лувъра

Сцена от руския спектакъл в Лувъра.

За първи път в историята на руската драма актьори играха в Лувъра. Една от залите за антично изкуство на най-големия музей в света се превърна в сцена за „Метаморфозите“ на римския поет Овидий.

Постановката бе на един от най-талантливите руски режисьори – Кирил Серебенников и Давид Бобе, а изпълнението – на актьори от Московския център „Гогол“. Час преди началото, Серебренников и Бобе все още нямаха представа в коя част на музея и пред кои точно статуи ще бъде това необичайно представление.

На пърформанса бяха поканени 50 изкуствоведи и естети, съобщава репортер на руската НТВ. Но и всички посетители на Лувъра по същото време  имаха възможност да се насладят на феноменалния професионализъм и възхитителната лудост на новия руски театър.

Първата сцена от спектакъла пресъздава раждането на Галатея край скулптурата „Нимфа с раковина“, прозвучаха древни песнопения, изпълнения на перкусии. „Екскурзовод разказва, актьорите играят…, а да се преразкаже е невъзможно“, заяви от екрана репортерът.

Автопортрет на режисьора Кирил Серебренников в музея д'Орсе в Париж.

Автопортрет на режисьора Кирил Серебренников в музея д’Орсе в Париж.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg