Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Рут Колева атакува Саня Армутлиева: Тя ограбва творците

Нека изкореним този вредител в нашата среда, казва певицата

Рут Колева твърди, че няма личен интерес от атаката срещу Саня Армутлиева. - Рут Колева атакува Саня Армутлиева: Тя ограбва творците

Рут Колева твърди, че няма личен интерес от атаката срещу Саня Армутлиева.

Певицата Рут Колева атакува музикалния продуцент Саня Армутлиева с видео, публикувано във Фейсбук и споделено от стотици потребители на социалната мрежа. В клипа Колева твърди, че Армутлиева вреди на музикалната индустрия и ощетява творците.

Това според Рут е проблем, който „гние в българското музикантско общество“ от много време насам. Колева казва, че отношенията на Армутлиева с победителите в различни музикални формати, които тя продуцира, не са приключили по най-благоприятния начин: „Дали е ставало с дело или с някакъв друг скандал, това е често срещано. Но медийният натиск, който тя успява да упражни, до голяма степен е успял да ощети много от българските изпълнители“.

Рут Колева казва още, че Саня Армутлиева е в конфликт на интереси, заемайки длъжности едновременно в „Музикаутор“ и в „Профон“: „Най-малкото, което ние можем да направим като общество, е да премахнем хора като нея от тези две дружества, които разпределят едни пари и реално са на всички нас. Това са парите на нашето творчество и труд, който тя през годините е ограбвала. Нека изкореним този вредител в нашата среда.

Аз нямам никакъв личен интерес (от това изказване – бел. ред.) и най-много мога да си навлека неприятности от това, че проявих смелост за това да подам крак, за да можем заедно да променим нещо.“

В интернет в момента тече подписка за отстраняването на Саня Армутлиева от „Профон“.

Вижте видеото ТУК.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90