Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

С „Джудас“ и „Хелоуин“ адът е прекрасно място (снимки, видео)

Добре дошли у нас и занапред, господари на преизподнята!

Роб Халфорд забавлява над 10 хиляди българи в рок преизподнята на „Джудас“. Снимки: Орлин Николов, СМЕ - С „Джудас“ и „Хелоуин“ адът е прекрасно място (снимки, видео)

Роб Халфорд забавлява над 10 хиляди българи в рок преизподнята на „Джудас“. Снимки: Орлин Николов, СМЕ

Гледахме „Джудас“ през 2004 и 2011 г. Снощи пак ходихме. И пак ще ходим някой ден. Това беше лайтмотивът на над 10 000 души в зала „Арена Армеец“ във вторник вечерта.

В 20 ч. те бяха посрещнати от „Хелоуин“, които ги поведоха към заветната среща с легендите „Джудас Прийст“. Точно в 21 ч. след 60-минутен стегнат рок блок те предадоха щафетата. Многохилядната тълпа имаше време само да гаврътне няколко бири, преди да се стече отново към залата.

Удоволствието от „Хелоуин“ загасихме с няколко бири, за да отворим паст за „Джудас“.

Удоволствието от „Хелоуин“ загасихме с няколко бири, за да отворим паст за „Джудас“.

Парчето на „Блек Сабат“ War Pigs възвести предстоящата поява на „Джудас“ в 21,30 ч. По обичайния си гръмовен начин и с първите акорди на Dragonaut те се изсипаха на сцената и веднага атакуваха. Срещу тях се изправи стена от верни войници, готови да ги последват из най-дълбокия ад. А точно натам се бяха запътили Роб Халфорд и оръженосците му – Глен Типтън, Ричи Фокнър, Йън Хил и Скот Травис. Въоръжението им се състоеше от парчетата Devil’s Child, Halls of Valhalla, Redeemer of Souls, Jawbreaker и още капани за посветени в джудаизма.

За началото на края „Джудас“ бяха оставили Breaking the Low и Hell Bent for Leather – точно за един час атака към ада. След това се оттеглиха в тила, но отново се впуснаха в настъпление с още четири финални парчета. Living After Midnight обаче наистина беше краят.

За хилядите напускащи зала „Арена“ остана да дочакат най-прочутия изгрев в България – Джулай морнинг. Подходящ за финал след тридневен рокмаратон в Каварна или сходен двудневен софийски с „Тото“ и Слаш плюс експлозивен концерт на „Хелоуин“ и „Джудас Прийст“.

Вижте кадри от пришествието на „Джудас“:

Judas5-a

judas-a

Judas4-a

Judas3-a

А ето с какво „отстреляха“ рокаджиите „Джудас Прийст“:

Dragonaut
Metal Gods
Devil’s Child
Victim of Changes
Halls of Valhalla
Turbo Lover
Redeemer of Souls
Beyond the Realms of Death
Jawbreaker
Breaking the Law
Hell Bent for Leather
Electric Eye
You’ve Got Another Things Comin’
Painkiller
Living After Midnight

https://youtu.be/DuKlQJZCsWY

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg