Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

С кои писатели ни срещат Летните читални

Почитателите на четенето в парка през август могат да заемат нови заглавия от Библиобуса на Столична библиотека. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - С кои писатели ни срещат Летните читални

Почитателите на четенето в парка през август могат да заемат нови заглавия от Библиобуса на Столична библиотека. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Срещи с Иван Ланджев, Кристин Димитрова, Бойко Ламбовски и други автори планира Столична библиотека по време на своите Летни читални. От 5 до 26 август Градската библиотека ще изнесе на открити щандове в някои софийски паркове едни от най-новите си и интересни заглавия. Всички желаещи ще получат читателска карта за Столична библиотека.  

Читалните ще очакват ценители на книгите първо в Борисовата градина – там на 5 август ще присъстват Анжела Димчева, Павлина Павлова и Елисавета Шапкарева. На 12 август откритата библиотека ще акостира в Южния парк, където посетителите ще могат да поговорят с Кристин Димитрова и Иван Ланджев. На 19 август в парка „Заимов“ зад щанда с книги ще се изправят Мирела Иванова и Роман Кисьов. Финалната среща с читатели е на 26 август в парка „Света Троица“ и Западен парк, с участието на Бойко Ламбовски, Петър Чухов, Илиана Илиева и Илиян Любомиров.

Летните книжни щандове ще очакват посетители от 10 до 15 ч. в посочените дни. Към читалните ще се присъедини новата мобилна библиотека „Библиобус“, която разполага с над 700 тома от най-новите и интересни заглавия художествена, научно-популярна и детска литература, създадена от съвременни и класически български и чуждестранни автори.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg