Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

За четенето, слушането и следването на българския рок

Героите от книгата „Цветя от края на 80-те“ забиват на живо на премиерата й

Милена е сред рокаджиите, които ще засвирят в „Студио 5“. - За четенето, слушането и следването на българския рок

Милена е сред рокаджиите, които ще засвирят в „Студио 5“.

Тежка музика ще загърми в „Студио 5“ от 22 часа на 2 юни (вторник) на представянето на първата по рода си антология, посветена на българския рок, „Цветя от края на 80-те“. Знакови изпълнители ще излязат на сцената на клуба във вход А3 на Националния дворец на културата и ще ни настроят с духа на бунта.

„Цветя от края на 80-те“ е първата антология на българския рок, дело на авторите Румен Янев и Емил Братанов. Изданието, освен историята такава, каквато е била, включва близо 250 текста от второто българско рок поколение, както и над 270 снимки.

tsvetya-ot-kraya-na-80-teПрез миналата година „Цвета от края на 80-те“ бе отличена с почетни грамоти на Асоциация българска книга и журналистическото жури за „Най-значим издателски проект“ и „Издателски проект с най-голяма обществена значимост“.

Сега, за музикалното ѝ представяне в клуба ще забият Милена, „Конкурент“, Любо Малковски, Ники Качаров и Апокалипсис бенд, Мони Воев с „Абсолютно начинаещи“, „Ревю“ на Васо Гюров, „Джендема“ (в актуалния си състав, но без Ачо), „Атлас“ (Пепи Писарски, Бойко, Енил и Пепи Попов), Дони, Дечо Чипилов, Влади Хармониката, Геша от „Нови Кричим“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90