Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Събирач на трупове“ тръгва по кината

Нов български филм с Михаил Билалов - отново мафиот, Стоян Радев - шофьор на морга, Теодора Духовникова - фатална жена

Михаил Билалов, създал култовия образ на мафиота Джаро в сериала „Под прикритие“, ще видим отново в образа на гангстер във  филма „Събирач на трупове“. - „Събирач на трупове“ тръгва по кината

Михаил Билалов, създал култовия образ на мафиота Джаро в сериала „Под прикритие“, ще видим отново в образа на гангстер във филма „Събирач на трупове“.

Черна комедия е най-новият български игрален филм. „Събирач на трупове“ – дебют на режисьора Димитър Димитров, тръгва по кината у нас. В ролите ще видим популярни родни актьори като Михаил Билалов, Стоян Радев, Лидия Инджова, Теодора Духовникова, Стефан Щерев.

PosterФилмът, по сценарий на Марин Дамянов, разказва за Ицо (Стоян Радев), който работи в „трупарката“, специална линейка, с която се събират телата на наскоро починали в пътя им към моргата. „Клиенти“ на Ицо са всички жертви на убийства, самоубийства или бездомни хора, умрели поради екзистенциални или битови проблеми. Ицо се сблъсква със суровата смърт всеки ден в компанията на своя колега – шофьора „Авера“ (Стефан Щерев).

Авера и Мими (Лидия Инджова) – хубава и мила служителка в моргата, са единствените приятели на Ицо. Ясно е, че Мими харесва Ицо, но той не ѝ обръща внимание. Като дете е имал грижовна майка, която понякога била доста груба и садистична към него. Ето защо Ицо харесва жени, които го измъчват. Тъкмо такава е Катя (Теодора Духовникова) – привлекателна и фатална жена на годините на Ицо. Тя има 14-годишен син, Марио, от предишна връзка. Марио притежава талант в изобразителното изкуство, но липсата на пари ограничава възможността му да се учи и развива. Ицо се сприятелява с момчето и се влюбва отчаяно в Катя – не само заради красотата ѝ, но и заради мистериозната ѝ личност. Но тя е и любовница на мафиотски бос – Роко (Михаил Билалов), безмилостен убиец, метаморфозирал в политик.

„Събирачът на трупове“ тръгва по кината на 26 февруари.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg