Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Дзукеро, „Слава“ и Киноманияяяяяя!

Предстоящите събития в Двореца на културата от 14 до 20 ноември

Началото на 30-ата „Киномания“ ще бъде поставено с втория филм на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов – „Слава“. - НДК: Дзукеро, „Слава“ и Киноманияяяяяя!

Началото на 30-ата „Киномания“ ще бъде поставено с втория филм на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов – „Слава“.

Предстоящи събития в НДК
(14 – 20 ноември)

На 14 ноември (понеделник) в Литературен клуб „Перото“ Марин Трошанов ще представи илюстрования си роман „Ламя ЕООД“. Участие в събитието ще вземат художникът Петър Станимиров и певицата Nestynarka.

Дзукеро ще изнесе концерт на 15 ноември (вторник) в зала 1 на НДК.

Първото събитие от формата Traveler On Stage ще се проведе на 15 ноември (вторник) от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Traveler On Stage (TOS) e международен формат, създаден във Франция, но вече разпространен в няколко държави по света, една от които е България.

На 16 ноември (сряда) от 20:30 часа дует „Авеню“ и техните музиканти Васил Иванов (програминг и синтезатори), Юлиян Янев (клавир), Щерион Пилидов (китара), Стефан Попов (барабани), Христина Нейкова и Боряна Декова (беквокали) ще изнесат концерт в зала 3.

Спектакълът „Усмихни се!”, чрез който децата опознават света чрез театрална игра, ще се играе на 16 ноември (сряда), зала 4 от 11:00 часа, както и на 20 ноември (неделя) от 10:00 и 11:30 часа.

Книгата „Другият сън” на Владимир Полеганов – интимна история за времето, в което бъдещето неусетно е станало част от ежедневието, а невидимото непознато управлява всяка човешка дейност и разстоянията между съзнанията и сърцата изглеждат безкрайни, ще бъде представена в сряда (16 ноември) от 19:00 часа в клуб „Перото“.

Дискусия на тема „Между текста и контекста – говорят преводачите на кратки разкази” ще се проведе в сряда (16 ноември) от 18:00 часа в зала 4.

Началото на 30-ата „Киномания“ ще бъде дадено с втория филм на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов – „Слава“. Зрителите ще могат да го видят на 17 ноември (четвъртък) от 19:00 часа в зала 1.

Вижте още: ТОП 5 НА НАЙ-ОЧАКВАНИТЕ ФИЛМИ НА КИНОМАНИЯ

Концерт „Вечните рок песни на България“ ще се проведе на 18 ноември (петък) в зала 1 от 20:00 часа. На сцената ще се качат 22-ма изпълнители от три различни музикални жанра.

Концерт на ансамбъл „Чинари“ ще се състои в петък (18 ноември) от 19:00 часа в зала 6.

Концерт „На два рояла“ ви очаква в събота (19 ноември) в зала 7.

В същия ден от 17 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представено творчеството на Марк Странд.

Спектакълът „Кутията на щастието“ – оригинална руска адаптация на анимационния сериал „Маша и Мечока“ – ще бъде представен на 20 ноември в зала 1 от 14:00 и 17:00 часа. Представлението разказва за приятелството на малкото момиченце Маша и бившия цирков артист Мечока.

Вторият сезон на „Четенето е сладко“ е вече тук с „Напиши ми книга“ – неделя (20 ноември) от 11:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

ДНК

АСТ фестивал за свободен театър 2016

RОТОR | Перформативна Автоматична Система

14 ноември |понеделник| 18:00 ч. | ДНК

идея, организация, техническа адаптация, осветление, видео проекция: Венелин Шурелов

механика: Борислав Тонев – Бъки

Фигурата е тяло на жеста, частично затворен от функцията, частично освободен от фикцията. В граничното поле между пърформанс и инсталация разполагам своята акция, преминаваща през две различни фази. В първата част, започвайки от празна сцена, изграждам пред публиката едно съоръжение, сложен електро-механичен кинетичен механизъм. Втората част се развива във финалните 5 минути и демонстрира окончателното сливане между моето тяло и изградената конструкция. Така образуваното хибридно тяло се движи според правилата на автоматиката, но същевременно е потопено в един фиктивен свят.

вход свободен

Известие за прослушване, заявление на ре|акцията | Les gens d’Uterpan

14 ноември |понеделник| 19:00 ч. | ДНК

участват: Анни Виджиър  и Франк Виджиър

„Известие за прослушване“ е програмирано прослушване, което се предрешва като представление. На сцената се представя прослушване, което се предлага на публиката като „сценичен етюд“ и така показва всекидневната действителност на танцьорите. Зрителите присъстват по време на целия процес по прослушване и се включват в различни етапи. Танцьорите, които отпадат трябва или да напуснат пространството, или да се присъединят към зрителите на седалките. Част от таксата, платена от фестивала за проекта се разделя като минимален хонорар за всички танцьори, които преминават преди първия етап. Танцьорите, които са избрани се присъединяват към компанията les gens d’Uterpan.

Билети:  15|12 лв.

НЕОН | Garage Collective

16 ноември |сряда| 20:00 ч. | ДНК

автори и изпълнители: Ирена Цветанова, Александър Георгиев, Жана Пенчева

музика: Емилиян Гатцов – Елби – музика към Неон

сценография: Ралица Тонева

мениджър проект: Маргрета Костадинова

Неон е проект, под шапката на който се генерират няколко различни продукта –лекция-пърформанс, танцови тренинги с различни социални групи и бурлеск спектакъл. Александар Георгиев –Аце, Ирена Цветанова и Жана Пенчева генерират и артикулират хореографска материя около тематика на протеста, Бурлеска и техните функции в обществото. Бурлеск пърформанс Неон е крайната точка от тяхното пътуване. Това е сценично представление, което предлага нова гледна точка към празнуващото/протестиращо тяло, което да бъде наблюдавано през призмата на Бурлеска, която в същността си борави с флирт, противопоставяне, сарказъм, гротеска и секс.

Билети: 10|8 лв.

USLAND | Theatre Confrontations Festival, Lublin, Poland

програма „Мигриращото тяло“

18 ноември |петък | 19:30 ч. | ДНК

В ДНК гостува един от най-новите пърформанси на Фестивал Конфронтация, Люблин, Полша. Usland е опит за провеждане на екперимент, който пита какво въобразимо в нашите позиции и в нашите общества. Ще можем ли да си представим живеенето в държава без армия? Бихме ли могли да развием система за пряка демокрация? Бихме ли приели държава, управлявана от артисти? Какво би се случило, ако третираме културния сектор като най-важния държавен фундамент?

Билети:  12|10 лв.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg