Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: В очакване на Годо и Жоел Дикер

Събитията в двореца от 20 до 26 юни

Театър „Азарян“ закрива първия си сезон с предпремиерно представление на „В очакване на Годо“. - НДК: В очакване на Годо и Жоел Дикер

Театър „Азарян“ закрива първия си сезон с предпремиерно представление на „В очакване на Годо“.

Предстоящи събития в НДК
(20 – 26 юни)

Вокален рецитал на Иван Тирион – баритон (Белгия) и Маргарита Илиева – пиано ще бъде представен на 20 юни (понеделник) в Зала 6 от 19:00 часа. Събитието е част от програмата на 47-ото издание на МФ „Софийски музикални седмици“в НДК.

На 21 юни (вторник), в най-дългия ден в северното полукълбо, oт 9:00 часа сутринта до късно вечерта Националният дворец на културата в София ще отвори врати за древното учение по йога. Посетителите могат да заповядат в зали 3, 3.1 и 3.2. В деня на лятното слънцестоене, повече от 170 държави ще отбележат Международния ден на йога.

„Равни с мен“ – благотворителна изложба на фотографии, направени от лица с намалено зрение и незрящи, ще бъде открита на 21 юни (вторник) от 18:30 часа на Полуетаж – Изток. Фотографиите могат да бъдат разгледани до четвъртък (23 юни) от 11:00 до 19:00 часа.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Клавирен рецитал на Ромео Смилков ще се проведе на 22 юни в Зала 6 от 19:00 часа.

От 24 до 26 юни в Зали 7, 8 и 9 ще се състои конференция – „Български фармацевтични дни”.

„Усмихни се!“ – едно специално внимание към най-малките и техните родители, в тяхното прохождане, среща със света наоколо, радост от общуването и първа среща с изкуството и кукления театър – 26 юни (неделя), Зала 4, 11:00 часа.

Литературен клуб „Перото“

Новият роман на швейцарския писател Жоел Дикер „Книгата за семейство Балтимор” и бестселърът „Истината за случая „Хари Куебърт“ ще бъдат представени на 20 юни (понеделник), с личното участие на автора.

knigazabaltimorovi2Вторнишка литературна „вихрушка” предлага Вера Петрова. На 21 юни от 19:00 часа авторката ще разкаже повече за себе си и книгата си „Завихряне”.

На 22 юни (сряда) от 18:00 часа ще бъде представена книгата „За Шумен II”.

Вечерта от 20:00 часа ще се проведе среща с новата Фондация „We are back/Ние сме тук”. Боряна Павлова и Лилия Славова ще представят литературното творчество на актрисите Ирен Кривошиева, Силва Аврамова, Светлана Атанасова, Светлана Славова.

Премиера на „Несъгласни думи”, новата книга на писателя Димитър Бочев, ще се състои на 23 юни (четвъртък) от 18:30 часа.

Петъчна среща с Литературен клуб SPIRT AND SPIRIT ще има на 24 юни от 19:00 часа.

Литературен клуб „Перото“ ще повтори и през юни Черния петък за продажба на книги – на 25 юни (събота) между 09:00 и 19:00 часа в Зала 4 на Националния дворец на културата. Четивата там ще се продават с най-малко 50% намаление.

На 25 юни (събота) от 22:00 часа „Перото“ става сцена за театрално изкуство с Тигран Торосян и моноспектакъла му „Изрод”.

Традиционното неделно четене за малки и големи – „Четенето е сладко“, е на 26 юни от 11:00 часа.

Театър „Азарян“

Първият театрален сезон на Театър Азарян ще завърши с предпремиерния спектакъл по пиесата на Самюъл Бекет „В очакване на Годо“. Режисьорската версия е дело на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра.

На 23 юни (четвъртък) от 19:30 ч. ще бъде първото публично показване на спектакъла с участието на: Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценограф е художникът Чавдар Гюзелев, а музикалната среда е създадена от композитора Калин Николов.

ДНК

На 20 юни (понеделник) от 19:30 ч. интердисциплинарният артист Манолис Ципос ще представи спектакъла си „Лиризъм“ с участието на известния танцьор Красен Кръстев. Билети:  10|8 лв.

„Тотална щета“, която ще се играе на 21 юни (вторник) от 19:30 часа, е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти.  Спектакъл от, за и със хора, животни и цветя. Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога – косматите тела на нашите афекти, нашите космати любимци, нашите космати двойници. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена „Тотална щета”. Билети:  10|8 лв

Кино „Люмиер“

Трагедията на Макбет

23 юни (четвъртък), 19:00

Крал Лир

24 юни (петък), 19:00

Вижте още: КРАЛ ЛИР И МАКБЕТ В КИНО „ЛЮМИЕР“ ПРЕЗ ЮНИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах