Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Джаз, електронна музика и Емил Конрад

Предстоящи събития в двореца от 26 септември до 2 октомври

На 1 октомври от 22:00 часа в Зали 7 и 9 на Двореца ще се случи фестивалът за електронната музика – Underground Movement Festival. - НДК: Джаз, електронна музика и Емил Конрад

На 1 октомври от 22:00 часа в Зали 7 и 9 на Двореца ще се случи фестивалът за електронната музика – Underground Movement Festival.

Предстоящи събития в НДК
(26 септември – 2 октомври)

Специализирана изложба-базар „Всичко за ученика“ 2016 започна на 16 септември (петък), Етаж 0 от 10:00 до 19:00 часа. На панаира, който продължава до 29 септември, стоки и услуги предлагат над 70 фирми. Целта на форума е да се даде възможност на родителите да купят всичко нужно на децата за новата учебна година от едно място и за кратко време.

„CREAtorium – лабиринт в лабиринта” в НДК е интерактивен site specific спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Характерното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови). Представления: 29 и 30 септември от 18:00 часа.

От 20 до 30 септември на Полуетаж – Запад може да бъде разгледана специалната фотоизложба, посветена на горите – „Петъкът на FSC“. Нейното официално откриване е в последния петък на месец септември – 30-и от 18:30 часа. Чрез експозицията WWF разхожда из една специална гора, в която дърветата, животните и хората съжителстват в хармония и взаимно подпомагат растежа си.

Изложба на съвременни български художници от чужбина – „Толкова близо, толкова далече“ ще бъде открита на 20 септември (вторник) на Етаж 3. Тя ще може да бъде видяна до 2 октомври. На едно място ще бъдат събрани български художници, живеещи и творящи в различни точки по света.

Национален дворец на културата и Столичен куклен театър представят „Усмихни се“ – представление, в което детето опознава света чрез театралната игра. Представление ще има на 28 септември (сряда) от 11:00 часа в Зала 4 на Двореца.

На 30 септември (петък) от 19:00 часа в Зала 6 ще се проведе концерт на „Софийски солисти“.

„Изкуството да бъдеш мързелив” – стендъп комедия на влогъра Емил Конрад ще се проведе на 1 октомври 2016 г. от 16:00 часа в зала 1 на НДК.

На 1 октомври от 22:00 часа в Зали 7 и 9 на Двореца ще се случи фестивалът за електронната музика – Underground Movement Festival.

Литературен клуб „Перото“

Катерина Евро представя книгата си „Тетрадка за рецепти и спомени. Книга за любовта, семейството, приятелите, хубавата храна и още нещо”, по случай 60-годишния си юбилей. Събитието ще се състои на 26 септември (понеделник) от 19:00 часа.

Във вторник (27 септември) от 19:00 часа ще се проведе „Джаз и литература” – вечер, посветена на 20-годишния юбилей на Малко театро Будапеща и 25-годишния юбилей на списанието за културен и обществен живот.

От 16:00 до 18:00 часа на 28 септември (сряда) в „Перото“ ще бъде представена Програма Достъп до информация: Връчване на награди по случай Международния ден на правото да знам.

Николай Гроздински – Грозни ще представи книгата си „Клаустрофобии“ на 28 септември (сряда) от 19:00 часа.

Книгата на Лудвиг фон Мизес – „Всесилната държава“ ще бъде представена в „Перото“ на 29 септември (четвъртък) от 19:00 часа.

Същият ден от 20:00 часа ще бъде „Нощта на поезията и музиката“.

Съюзът на преводачите ще раздаде своите награди на официална церемония на 30 септември (петък) от 19:00 часа.

На 1 октомври (събота) от 20:00 часа Августин Господинов ще представи новата си поетична книга „Лято“, която събира негови 50 стихотворения. Тя е на издателство „Жанет 45“, под редакцията на Недялко Славов с оформление и илюстрации от Невена Ангелова.

Кино „Люмиер“

26 септември (понеделник)

18:00 – „Голямото плискане“ (A Bigger Splash)

С участието на: Ралф Файнс, Дакота Джонсън и Тилда Суинтън

Италия-Франция, 2015, 125 мин.

20:15 – „Сноудън“ (Snowden)

С участието на: Джоузеф Гордън-Левит и Никълъс Кейдж във филма на Оливър Стоун

Германия-САЩ, 2016, 134 мин.

29 септември (четвъртък)

19:00 – „Ричард III“ (Richard III) – реж. Рупърт Гулд

С участието на: Ралф Файнс и Ванеса Редгрейв в

Великобритания, 2016, 194 мин. (с антракт)


Цени на билетите за Ричард III – 12/10 лв.

Цени на билетите за Сноудън ­– 9/7 лв.

Цени на билетите за Голямото плискане – 7/5 лв.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах