Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Събитията в НДК от 1 до 7 февруари

Прожекции на „Момичето от Дания“ и „Завръщането“ преди Оскарите, спектаклите „Квартет“ и „Чайка“ преди наградите „Икар“

В неделя, 7 февруари, столичната публика може да гледа спектакъла на Явор Гърдев „Чайка“ в Театър „Азарян“, НДК. - Събитията в НДК от 1 до 7 февруари

В неделя, 7 февруари, столичната публика може да гледа спектакъла на Явор Гърдев „Чайка“ в Театър „Азарян“, НДК.

Предстоящи събития в НДК
(1-7 февруари)

„Квартет“ – опасни връзки след края на света, можете да гледате на 1 февруари (понеделник) от 20 часа в Зала 1 на НДК. Спектакълът-филм е на Явор Гърдев по пиесата на Хайнер Мюлер. Участват Снежина Петрова в ролята на Мертьой и Захари Бахаров в ролята на Валмон.

Захари Бахаров и Снежина Петрова в „Квартет“

Захари Бахаров и Снежина Петрова в „Квартет“

„Бебешка пиеса” е интерактивен проект, ви очаква в сряда (3 февруари) от 10 и 11,30 часа в зала 4. В него могат да се включат деца на 2 и 3-годишна възраст и техните родители. Театралната игра вплита базови за детското развитие и възпитание модели, поднесени забавно и с много музика. Проектът, чиято продължителност е 30 минути, е консултиран с психолог и съобразен с особеностите в развитието на детето през най-ранната му възраст и неговата потребност чрез преживявания да опознае заобикалящия го свят.

„Усмихни се!“ ще си кажем в неделя (7 февруари) от 11 часа в зала 4. „Усмихни се!“ е визуално, сетивно и откривателско представление за деца от 0 до 3 години, в което чрез изразните средства на театъра се създава арт среда, която провокира любопитството и сетивата на детето – слух и зрение, и спомага за изграждането на неговата двигателна култура.

Литературен клуб „Перото“

Месецът на любовта започва с представянето на романа „Завинаги” от Константина Живова. На 1 февруари (понеделник) от 19 часа в клуб „Перото” ви очаква вечер в компанията на Гергана Стоянова, Вяра Атова, Маги Джанаварова и Ива Дойчинова.

bolgar

На 2 февруари (вторник) от 19 часа ще се потопим в света на една легенда – вечната Коко Шанел, с премиерата на книгата „CHANEL & CO – Коко и нейното обкръжение”. Гости на събитието са д-р Любомир Стойков, преподавател по „Мода” в НХА, актрисата Ирмена Чичикова и Ина Асса, която ще покаже серия модни трикове.

На 3 февруари (сряда) от 18,30 часа е премиерата на най-новата книга на поета Георги Атанасов – „Осмият цвят на бялото”.

Връчване на награди на Портала за неправителствените организации ще се проведе от 18,30 часа в четвъртък (4 февруари). Събитието е с покани.

Представяне на книгата „BOLGAR: Тайните на нашия произход” на Александър Мошев ви очаква на 5 февруари (петък) от 18,30 часа. Авторът търси отговорите на въпроси като: „Какво означава името „българи”?, „Колко древен е нашият език?” и „Къде е легендарната ни „прародина“?”.

На 6 февруари (събота) „Перото“ се превръща в бойно поле за българския турнир Tavern Hero, който ще изпита възможностите на европейските HearthStone играчи. Турнирът започва от 11 часа и ще обиколи 20 града, започвайки с Лондон, Мадрид и Москва.

Четене от деца за деца ще се състои на 7 февруари (неделя) от 11 часа.

Театър „Азарян“

„Бягства”, спектакъл на режисьорката Веселка Кунчева, с участието на Милица Гладнишка и Полина Христова гледаме на 4 февруари (четвъртък) от 19,30 часа.

biagstva3-a

Полина Христова в „Бягства“

Вижте още: РАЗМАХВАМЕ КРИЛЕ ОТ ПАТЕРИЦИ И ЗА МАЛКО ДА ПОЛЕТИМ

7 февруари (неделя) от 19,30 часа ви предстои среща с номинирания за „Икар 2016“ спектакъл „Чайка” на Явор Гърдев по пиесата на Чехов и с участието на Владимир Пенев (номинация за „Икар 2016“ за поддържаща мъжка роля), Елена Телбис, Захари Бахаров, Снежина Петрова, Ованес Торосян, Николай Урумов, Светлана Янчева, Михаил Мутафов, Лилия Гелева, Христо Петков и Стоян Габровски.

Вижте още: ПЪЛЕН СПИСЪК НА НОМИНАЦИИТЕ ЗА НАГРАДИТЕ „ИКАР“

ДНК

В три поредни дни – 4, 5 и 6 февруари от 20 часа можете да гледате един театрален разказ за съвременните Пепеляшки – „Пепеляшки ООД”. Българо-немската театрална копродукция – „наръчник за (разочаровани) принцеси на три езика“, атакува представите ни за образа на жената и ролята ѝ в обществото.

Кино „Люмиер“

От 1 до 4 февруари в кино „Люмиер“ от 20 часа ще продължат прожекциите на „Момичето от Дания“. Главните роли в забележителната любовна история играят носителят на „Оскар” за „Теорията на всичко” Еди Редмейн и актрисата Алисия Викандер („EX MACHINA: Бог от машината”, „Седмият син”, „Повелителят на кухнята”). Режисьор е носителят на „Оскар” Том Хупър („Речта на краля”), а сценарист – Лусинда Коксън.
Филмът е с 4 номинации за „Оскар“.

„Момичето от Дания“

„Момичето от Дания“

На 3 и 4 февруари в „Люмиер“ от 17 часа предстоят прожекции на „Завръщането“. Епичната продукция е на носителя на „Оскар” Алехандро Иняриту, а в главните роли влизат Леонардо ди Каприо и Том Харди. Филмът е с три награди „Златен глобус“ и 12 номинации за „Оскар“.

На 3 февруари (сряда) от 19,30 часа в зала 1 на НДК ще бъде ексклузивната прожекция на българския филм „Прелюбодеяние” на режисьора Явор Веселинов.

Филмът е реализиран от продуцентска компания „ТИЧ.Ко” и Явор Веселинов в копродукция с някои от най-големите продуцентски компании у нас – „Камера”, „Дрийм Тийм”, „Гала филмс” и „Чучков Брадърс”, с подкрепата на Столична община и НДК. В ролите ще видим: Ованес Торосян, Владимир Пенев, Полин Лалова, Лидия Инджова, Касиел Ноа Ашер, Леонид Йовчев, Мартин Цолов и Любомир Нейков.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg