Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Концерти на Лили Иванова и на оперни прими от Ла Скала

Събитията в Двореца на културата от 28 март до 3 април

Лили Иванова ще изнесе концерт в Зала 1 на 31 март (четвъртък) от 20:00 часа.  - НДК: Концерти на Лили Иванова и на оперни прими от Ла Скала

Лили Иванова ще изнесе концерт в Зала 1 на 31 март (четвъртък) от 20:00 часа.

Предстоящи събития в НДК
(28 март – 3 април)

След успешното юбилейно Десето издание на Конкурса „Млади виртуози“ през 2014 г. и Единадесетото издание през 2015 г., Организационният комитет на Международен конкурс „Млади виртуози“, със съдействието на НМУ „Любомир Пипков“ и Националният дворец на културата, обявяват неговото Дванадесето издание през 2016 г. в категориите „Пиано” и „Класическа Китара”. Конкурсът ще се проведе в София в Националния дворец на културата от 28 март до 3 април 2016 г.

Международният конкурс „Млади виртуози“, e предназначен за млади изпълнители от цял свят. Той предоставя нови възможности за всички участници да се състезават и контактуват със свои колеги, да изследват и обменят оригинални идеи, да интерпретират класическа и съвременна музика, да представят своя талант пред големи музиканти, доказали себе си на световните музикални сцени и в световния афиш.

„CREAtorium – Лабиринт в лабиринта” е предизвикателството за неподозирани преживявания, което предлага НДК на своите посетители. Представления на най-мащабния проект за театър на сетивния лабиринт в България досега ще се играят на 28 март, 1, 2, 3 април от 18:00 часа.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Примите на операта” събира на голямата сцена на НДК четири крайно различни, но изключително красиви женски оперни гласове на 29 март (вторник) от 20:00 в Зала 1. Знаменитостите от Ла Скала – Габриела Мориджи и Алиса Зиновеева ще споделят сцената с българските прими Мария Цветкова и Цветелина Малджанска, за да представят любими теми от света на операта на композиторите Верди, Чайковски, Пучини, Бизе, Калман, Лехар, Белини и Гуно. Акомпанира симфоничния оркестър на Държавна опера Русе, с диригент Найден Тодоров. Специален гост на събитието е прима-балерината Весела Василева.

Лили Иванова ще изнесе концерт в Зала 1. Събитието ще се проведе на 31 март (четвъртък) от 20:00 часа. Това ще бъде първият голям концерт в София от есента на 2014 г., след като миналата година концертното турне включваше спортни зали и летни театри в над 10 града в страната.

Ансамбъл „Здравец“ ще изнесе концерт в Зала 1 на Двореца на 1 април (петък) от 19:00 часа.

На 3 април (неделя) от 20:00 часа британската звезда в комедията Джими Кар пристига в Зала 1 на НДК със стендъп шоуто си FUNNY BUSINESS. Един от най-добрите в комедията на живо, неговите постижения в стендъп жанра досега включват Британската Комедийна награда за най-добро стендъп турне на живо и Perrier Award nomination. Над милион и половина човека са гледали живите изпълнения на Джими Кар и новото му турне.

Джими Кар

Джими Кар

„Пролетно детско утро“ ще има в неделя (3 април) от 11:00 часа в Зала 11 на Двореца.

Литературен клуб „Перото“

„Човек е това, което мисли в сърцето си“. Тази теория се доказва на 28 март (понеделник) от 19:00 часа с представянето на книгата на Емет Фокс – „Силата на мисълта“.

samaragoФондация „Лале” ще проведе на 29 март (вторник) от 19:00 часа конкурса „Проект на Годината 2015”. Той ще се проведе за единайсета поредна година като отговор на многобройните добри проекти, които се осъществяват в България. Събитието е с покани.

Как човек може да преобърне посоката и да пренареди съдбата на цяло едно общество? Опит за отговори ще бъде даден на 30 март (сряда) от 18:30 часа с представянето на книгата на Жозе Сарамаго „Проглеждане“.

Презентация на Фондация „Образователно сътрудничество” ще се проведе на 31 март от 10:00 часа. На нея ще бъде представена онлайн платформата за кариерно ориентиране на младежи.

Вечерта, от 18:30 часа е премиерата на „Небе за земята“ – антология на българската християнска лирика, подготвяна от няколко години и обединяваща повече от 60 автори. Съставител е доц. д-р Калин Михайлов, който ще разкаже повече за книгата.

Вечер, посветена на творчеството на Милан Кундера, ще се проведе на 1 април (петък) от 19:00 часа.

Представяне на каталога „Детски книги от България. Писатели и художници” (издание на Националния център за книгата към Националния дворец на културата) ще се състои на 02 април (събота) от 13:00 часа.

В неделя (3 април) от 14:00 часа, „Перото” е домакин на Творческа академия „Валери Петров“. Събитието е с покани.

Театър „Азарян“

На 2 април (събота) от 19:30 се играе спектакълът „Аз, Сизиф“, изследване на пътя на непрекъснатото завръщане на Човека към себе си.

„Аз, Сизиф“

„Аз, Сизиф“

Режисурата и драматургията са на Веселка Кунчева, сценография и кукли – Мариета Голомехова; музика – Христо Намлиев; хореография – Мария Димитрова; осветление – Веселин Христов. С участието на Стоян Дойчев. Текстът в спектакъла се изпълнява от Леонид Йовчев.

ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс

В последните дни на март гледаме филми от „София филм фест”. На 29 март (вторник) от 19:00 часа е прожекцията на „Г-н Гага“. Същият ден, но от 21:00 часа е „Наследството на Александър Маккуин“.

На 31 март (четвъртък) следват още две прожекции от СФФ – „Истината за българската гора“ от 19:00 часа и „Моята лична болка“ от 21:00 часа в ДНК.

Кино „Люмиер“

28 март (понеделник)

19:00 – „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”, режисьор Иглика Трифонова

България-Холандия-Швеция, 2015, 102 мин.

Участват: Роман Боранже, Самуел Фрьолер, Изудин Байрович, Ованес Торосян, Нермина Лукач, Красимир Доков, Игор Скварица, Лабина Митевска

Цени на билетите: 8 и 6 лв.

30 март (сряда)

19:00 – „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”, режисьор Иглика Трифонова

България-Холандия-Швеция, 2015, 102 мин.

Участват: Роман Боранже, Самуел Фрьолер, Изудин Байрович, Ованес Торосян, Нермина Лукач, Красимир Доков, Игор Скварица, Лабина Митевска

Цени на билетите: 8 и 6 лв.

31 март (четвъртък)

19:00 – „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”, режисьор Иглика Трифонова

България-Холандия-Швеция, 2015, 102 мин.

Участват: Роман Боранже, Самуел Фрьолер, Изудин Байрович, Ованес Торосян, Нермина Лукач, Красимир Доков, Игор Скварица, Лабина Митевска

Цени на билетите: 8 и 6 лв.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах