Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Събота, 13 часа. Последен тост с Леми

Феновете ще могат да гледат на живо в интернет погребението на фронтмена на „Моторхед“

В последния си път Леми Килмистър ще бъде изпратен само от близките и приятелите му – но печалното събитие ще се излъчва и на живо в сайта за видеосподеляне YouTube. - Събота, 13 часа. Последен тост с Леми

В последния си път Леми Килмистър ще бъде изпратен само от близките и приятелите му – но печалното събитие ще се излъчва и на живо в сайта за видеосподеляне YouTube.

Легендарният фронтмен на „Моторхед“ Леми Килмистър ще бъде погребан в Холивуд, Лос Анджелис в събота (9 януари). В последния му път ще го изпратят само близките и приятелите му – но печалното събитие ще се излъчва и на живо в сайта за видеосподеляне YouTube, така че се очаква милиони почитатели на музиканта да присъстват духом. Това ще се случи от 13 часа българско време на този линк.

„Искаме всички вие да сте част от това – написаха от „Моторхед“, след като призоваха феновете да не идват физически на погребението. – Където и да сте, молим ви – бъдете заедно с приятелите си. Отидете в любимия си бар или клуб, уверете се, че имате интернет и вдигнете тост заедно с нас. Или просто поканете тайфата и отпразнувайте живота на Леми у дома.“

Освен директното излъчване, през целия ден ще продължи възхвалата на музиканта в „Рейнбоу Бар & Грил“ в Лос Анджелис. Любимият бар на Леми вече бе планирал 12-часово събитие в негова памет, но желаещите да изпият по едно с рокера се оказаха толкова много, че се очаква да се стекат по целия Сънсет Стрип – 2,4-километрова крайбрежна ивица на „Сънсет Булевард“ в калифорнийския град.

Килмистър почина от рак на 70 години. Освен от рак, Леми страдаше и от други здравни проблеми, включително и хематом. През 2013 г. му бяха имплантирани дефибрилатори за коригиране на сърдечния ритъм. През последните години влошеното му здраве често бе причина за отмяна на концертите на групата, въпреки че Леми остана активен до самия край.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС