Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

„Събота вечер с Дони“: от пълно отрицание до ентусиазирано възхищение

Роботът Питагор от „Събота вечер с Дони“ подразни зрителите, но и се хареса на мнозина. Снимка: Стопкадър/БНТ - „Събота вечер с Дони“: от пълно отрицание до ентусиазирано възхищение

Роботът Питагор от „Събота вечер с Дони“ подразни зрителите, но и се хареса на мнозина. Снимка: Стопкадър/БНТ

С една седмица закъснение от предварително обявената дата, на 18 януари започна новото шоу-предаване на БНТ „Събота вечер с Дони“. То запълни освободения след спирането на „Шоуто на Канала“ пояс в съботната вечер.

Независимо, че директорът на БНТ Емил Кошлуков няколко пъти обяви, че ще ограничи външните продукции за телевизията, новото предаване е с външни продуценти и външна реализация. Екипът, който стои зад него, е съставен почти изцяло от кадри на Театър „Българска армия“, където работи като композитор и самият Дони.

Продуцент и главен редактор на „Събота вечер с Дони“ е Владислав Виолинов от трупата на „Армията“. Той и негови колеги от театъра правят и актьорските скечове в предаването. Сценарият е на Дони.

Реакциите за „Събота вечер с Дони“ не закъсняха и социалните мрежи се развихриха още докато течеше пилотният епизод. Оценките варират между ентусиазирано одобрение и пълно отхвърляне, което е знак за бъдещ интензивен зрителски интерес.

ФАНТАСТИКО И УНИЦЕФ

Ето какво каза публиката за новото предаване на БНТ във Фейсбук (без редакторска намеса):

Нещо ново и свежо по БНТ. Роботът Питагор ме изкефи тотално. Дони води бързо и динамично. Разговорът с Кирил Маричков и случките, които разказа, бяха супер интересни. Вехтите декори леко дразнят, както и озвучаването на октета, но… Началото беше супер. Очаквам по-нататък да виждам и нови лица на екран, не само стари муцунки, колкото и да са симпатични“, коментира Стоян Радулов.

Потресаващо неуместен и недодялан персонаж е роботът, който каквото и градивно да съществуваше, го провали с неуместното си присъствие. Склонен съм да се съглася, че Дони е пич. Желая му успех, но има какво да се промени що се отнася до стилистична адекватност. За Юли Вергов съм съгласен, но пък Маричков преди това беше вдигнал летвата. Може би трябваше да са в обратна последоваталност“, казва Петко Дребчев.

Ужасно озвученият робот ме върна в 80-те години при Правец 82“, на мнение е Стоил Станков.

Не го изгледах до края, но се надявах, че някой началник в БНТ наистина ще до дойде в студиото, ще се извини на зрителите и ще дръпне шалтера…“, споделя Любомир Христов.

Чудя се какви пари струва този потрес на българския данъкоплатец?! И то от една телевизия пред фалит…“, пита профил с потребителското име Váculka Augustina.

Тук може да прочетете още от зрителските реакции:

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах