Съботна среща с Георги Господинов на „Алея на книгата“

По-интересните събития в последните два дни на книжното изложение

Писателят Георги Господинов очаква (по)читателите си на 12 септември от 12 ч. на Алея на книгата. Снимка: Георги Господинов/Фейсбук - Съботна среща с Георги Господинов на „Алея на книгата“

Писателят Георги Господинов очаква (по)читателите си на 12 септември от 12 ч. на Алея на книгата. Снимка: Георги Господинов/Фейсбук

По-малко срещи с писатели и повече представяния на книги предлага есенното издание на Алея на книгата (7 – 13 септември) в необичайните времена, в които живеем от настъпването на коронавируса. Още два дни остават до края на най-дългото книжно изложение в столицата, което обхваща рекорден брой издатели и за първа година няма да се събере на бул. „Витоша“ – шатрите навлизат и в парка пред НДК.

В съботния 12 септември предстои среща с Георги Господинов – от 12 ч. писателят ще представи най-новата си книга „Времеубежище“ под Шатра 18, където е разположен щандът на издателство „Жанет 45“.

По-късно, от 17 ч., предстои среща с Виктор Самуилов – авторът на стихове и книжки за деца ще раздава автографи от 17 ч. отново на щанд № 18.

В специално обособения на Алеята Литературен кът в събота от 16 ч. ще бъде представена най-новата книга на Бойка Асиова „Роден на Великден“ (изд. „Жанет 45“).

ФАНТАСТИКО И УНИЦЕФ

Вижте още: АФЕРАТА „МИС СТОУН“ В НОВИЯ РОМАН НА БОЙКА АСИОВА

От 19 ч. в Литературния кът ще бъде обсъждана и поетичната книга на Владимир Левчев „Писмо в небето“, водещ на срещата с читатели ще бъде критикът Митко Новков.

В неделя тема на разговор от 15 ч. ще бъде набиращият популярност у нас руски автор Евгений Водолазкин. Конкретният повод за събитието е „Лавър“ (изд. „Панорама“) – първият му роман, преведен на български, дело на Антония Пенчева. Междувременно, на щандовете ще намерите и „Авиатор“ (изд. „Лист“), най-новата му книга у нас.

ДА СЕ СЪБУДИШ ОТ СТАЛИНИЗМА 60 Г. ПО-КЪСНО

Финал на Алея на книгата поставя представянето на сборника „Изкуство по време на пандемия“, колективен сборник на поети, прозаици и художници от страната и чужбина, събрани от издателство „Лунна светлина 13“. Произведенията, включени в него, са създадени по време на извънредното положение у нас. На събитието ще присъстват всички участници в сборника.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах