Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Събраният и разпилян Калин Терзийски

Писателят с премиера на две огледални книги тази седмица

Калин Терзийски представя своите „Събрани разкази“ и „Разпилени разкази“. - Събраният и разпилян Калин Терзийски

Калин Терзийски представя своите „Събрани разкази“ и „Разпилени разкази“.

Две книги на Калин Терзийски излизат едновременно на българския книжен пазар – „Събрани разкази“ и „Разпилени разкази“. В първата са поместени „сериозните“, а в по-голямата част на втората – неиздавани негови смешни и абсурдни истории. Двете издания ще бъдат представени съвместно на 11 март от 19 ч. в столичния клуб Маzе.

58 са историите в „Събрани разкази“, простират се на 452 страници. Това, че става дума за сериозните разкази на Терзийски обаче не означава, че това са историите без хумор – просто в тях е представен истинският живот в синьо-зелено-кафявата гама на полутоновете в глъбините. Именно там са много от разказите на Калин Терзийски – в скришните и сумрачни пространства на живота. Между тях виждаме истории за съблазнителни жени, които не могат да спрат да пият, за тъжни мъже, скитащи из потайностите на Женския пазар.

Обратно, но и не съвсем, са „Разпилени разкази“. Книгата съдържа етюди и притчи на Калин Терзийски, писани от 1997 до 2012 г., но предимно през миналия век. Този сборник е поклон на автора пред старите му учители – Кърт Вонегът, Даниил Хармс, Илф и Петров, Ярослав Хашек, Франц Кафка, Джон Ленън. Razpileni razkazi

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах