Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Събудих се и Кевин Спейси лежеше до мен

Мъж, представящ се като Джон, разказва за прекаран с актьора уикенд през 80-те години

Джон разказва как „симпатичният и братски настроен“ Кевин Спейси го развел из Ню Йорк, вечеряли в ресторант и го запознал с някои от известните си приятели. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Събудих се и Кевин Спейси лежеше до мен

Джон разказва как „симпатичният и братски настроен“ Кевин Спейси го развел из Ню Йорк, вечеряли в ресторант и го запознал с някои от известните си приятели. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъж твърди, че е останал с психическа травма, след като като тийнейджър през 80-те години се събудил и видял холивудската звезда Кевин Спейси да лежи до него. Джон (което не е истинското му име) разказва в програмата „Виктория Дербишър“, че актьорът го поканил да прекара уикенда в Ню Йорк с него, но било ясно, че е заинтригуван „по начин, по който аз не бях“.

Мъжът твърди още, че Спейси поискал да сподели леглото си с него, но той заспал на дивана. Когато Джон се събудил, видял ръцете на актьора около себе си. Джон все не смята, че се е случило нещо сексуално, но добавя:

„В най-добрия случай мога да кажа, че ми беше некомфортно. В най-лошия – че бях травматизиран“.

В програмата на Би Би Си Джон коментира, че за първи път се срещнал с актьора от Бродуей през 1984 г., в летен театър, когато бил на 16 години. Двамата си разменили писма и година по-късно Спейси го поканил да прекара един уикенд в дома му в Ню Йорк.

Джон разказва как „симпатичният и братски настроен“ Спейси го развел из града, вечеряли в ресторант и го запознал с някои от известните си приятели. На първата вечер Спейси говорил много за работата си и станал любящ „по начин, по който аз определено бях заинтересуван“. Поставил ръка на бедрото на Джон и го прегърнал през раменете.

Когато станало време за лягане, разказва мъжът, Спейси поискал да сподели с госта леглото си, но Джон настоял да спи на дивана.

„Имаше хладно „лека нощ“, когато светлините угаснаха. Мислех, че ще ме изрита на сутринта“, разказва той.

На следващия ден Джон се събудил с главата на Спейси на корема си и ръце, обвити около тялото му.

„Той беше по бельо, а аз напълно облечен. Предположих, че е нещо като „добро утро“ от актьор от нюйоркския театър.“

След като и втория ден обикаляли из Ню Йорк, отново отишли в апартамента, където Спейси пак станал прекалено „любящ“ и казал на Джон, че се чувства „неразбран“.

„Избухнах в сълзи, защото не можех повече да изразя какво се случва с мен. Бях уплашен – разказва Джон. – Но трябва да призная, той отстъпи и заспахме.“

Той посочва още, че нито един от двамата не пил алкохол по време на уикенда.

Джон заявява, че разказва историята си сега, след като е прочел за сходното изживяване на актьора Антъни Рап и иска младите хора да знаят, че трябва да са бдителни и да не си мълчат.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90