Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Съдът отказа да преразгледа делото на Деп срещу Хърд

Амбър Хърд ще трябва да плати на бившия си съпруг $8 млн. обезщетение

Амбър Хърд в съдебната зала във Феърфакс, Вирджиния, където се разви делото Деп/Хърд. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Съдът отказа да преразгледа делото на Деп срещу Хърд

Амбър Хърд в съдебната зала във Феърфакс, Вирджиния, където се разви делото Деп/Хърд. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съдът във Вирджиния отказа да преразгледа делото на Джони Деп и Амбър Хърд и решението остава в сила. Адвокатите на Хърд поискаха отхвърлянето му заради нередност в административния процес – един от членовете на журито бил вписан с грешна дата на раждане, но това не бе достатъчна причина за съда да отвори случая отново.

В крайна сметка Хърд трябва да плати на бившия си съпруг малко над 8 млн. долара обезщетение за клевета (съдебните заседатели решиха, че трябва да изплати близо 10 млн., но Деп бе осъден с 2 млн. долара за обезщетение по нейно контраобвинение и 8 млн. долара е приравнената сума).

Съдия Пени Азкарате, която води делото между двамата бивши съпрузи, отхвърли иска на Хърд с аргумента, че съдебният заседател все пак е свършил работата си и е следвал насоките на съда.

Деп заведе дело срещу Хърд за 50 млн. долара заради нейна статия във „Вашингтон поуст“, където тя се описва като жертва на домашно насилие. Пред магистратите Деп заяви, че обвиненията са сложили край на кариерата му. В опит да се защити от делото на съпруга си, Хърд също подаде жалба по случая – за клевета в твърдение на адвокатския екип на Деп, че изфабрикувала един конкретен случай на домашно насилие. Съдебната сага между двамата продължи няколко седмици с показания от двамата актьори, от свидетелите им и от специалисти.

Според Хърд присъдата трябва да бъде отхвърлена, тъй като не е подкрепена с достатъчно факти, твърдят адвокатите ѝ. Съдебните заседатели не са се съсредоточили върху последствията от статията във „Вашингтон поуст“, както се очаквало от тях, а вместо това разгледали с по-голямо внимание щетите, нанесени от думите и᷾, върху репутацията на Деп.

Адвокатката на Хърд по-рано заяви в интервю, че клиентката ѝ няма средствата, за да изплати обезщетението на бившия си съпруг.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах