Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Съдът отказа на Джони Деп да обжалва делото за клевета

Приведените нови доказателства не са основателна причина за връщането на случая в съда, заявиха магистратите

Джони Деп пристига във Върховния съд в Лондон през юли 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Съдът отказа на Джони Деп да обжалва делото за клевета

Джони Деп пристига във Върховния съд в Лондон през юли 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джони Деп не може да обжалва присъдата на Върховния съд на Лондон, която потвърди, че определението „бияч на съпруги“ в заглавие на британски таблоид е истина. След триседмичен процес от юли миналата година Деп загуби делото за клевета, заведено срещу издателската група на вестник „Сън“, което доведе до уволнението му от третия филм от поредицата „Фантастични животни“.

Адвокатът на актьора обяви намеренията му да обжалва и поиска преразглеждане на присъдата, но съдът е отказал на Деп разрешение да обжалва, става ясно от документи от изслушване от миналата седмица, публикувани едва сега, пише „Гардиън“.

Магистратите наблегнаха на факта, че обжалването на делото е изправено пред редица сериозни предизвикателства. Част от аргументите на Деп защо случаят трябва да се върне в съдебната зала, е, че Амбър Хърд, бивша негова съпруга и ключов свидетел по делото за клевета от лятото, е излъгала обществото, за да представи образа си в добра светлина. След бракоразводната си сделка с Деп, актрисата обещава, че ще дари цялата сума от 7 млн. долара за благотворителност, което и до днес не е изпълнено, твърди защитата на Деп.

Съдиите изразиха съмнение, че „калкулираната и манипулативна лъжа“ на Хърд, по думите на адвоката на актьора,  е повлияла на решението на съда от лятото на 2020 г.

„Отказваме на господин Деп да предостави допълнителни доказателства в подкрепа на обжалването си и заключаваме, че жалбата няма изгледи за успех и съответно няма друга основателна причина да бъде изслушана от съда. Следователно отказваме разрешение за обжалване“, се казва в документите по изслушването.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg