Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Съдят компанията на Гуинет Полтроу за свещта с аромат на интимни части

Свещта „избухнала в пламъци“, твърди мъж от Тексас в документи, подадени в съда

Свещта, рекламирана като аромат на интимните части на Гуинет Полтроу, е сред най-продаваните продукти на „Goop“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Съдят компанията на Гуинет Полтроу за свещта с аромат на интимни части

Свещта, рекламирана като аромат на интимните части на Гуинет Полтроу, е сред най-продаваните продукти на „Goop“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Куриозен скандал предизвика популярната свещ на Гуинет Полтроу, която се продава за 75 долара с етикет „Това мирише на вагината ми“. Колби Уотсън от Тексас е потърсил посредничеството на съда, за да получи обезщетение на стойност 5 млн. долара – причината е, че свещта избухнала в близост до леглото в спалнята му, съобщава „Гардиън“.

Уотсън твърди пред съда, че свещта горяла в продължение на три часа, след което „експлодирала“ и горяла с „високи пламъци“. Масата, на която се запалила свещта, почерняла, а бурканът, в който се съхранявала, бил „обгорен до въглен“. Мъжът няма телесни повреди, но според адвокатите му той търси обезщетение не само за себе си, но и заради други, които „са невинни и са купили дефектни и опасни свещи с аромат на вагина“.

Компанията „Goop“, която разпространява свещта и други продукти на Полтроу, нарече обвиненията „фриволни“ и ги определи като „опит да се извлече прекалено голямо обезщетение от широко рекламиран продукт“.

„Ние заставаме зад брандовете, които представяме, и сме убедени в сигурността на продуктите, които продаваме“, каза говорител на компанията пред Ен Би Си Нюз.

Това не е първи случай, в който клиенти на „Goop“ твърдят, че свещта им е дефектна – миналия месец подобен случай бе разказан в „Гардиън“ от Джоди Томпсън, която спечелила продукта от игра в редакцията на изданието и на втората вечер, в която я използвала, наблюдавала „как адът се отприщи“.

Минути, след като запалих свещта, тя експлодира – пише тя. – Пламъците се издигаха на половин метър от буркана, пръски разтопен восък излизаха от нея с цвърчене. Не можехме да се доближим до нея, за да я изгасим, пламъците бяха толкова яростни. Не искахме да я поливаме с вода, страхувахме се да не изпръскаме всичко восък. За щастие, свещта бе поставена на бетон, в основата на място, което преди бе камина. Слава богу, след цял век, но по-скоро след пет минути, пламъците изчезнаха и най-сетне успях да духна свещта. Обгорелият буркан и стопен етикет бяха доказателство за това колко гореща бе станала свещта.“

Томпсън казва, че разтревожен служител на „Goop“ се свързал с нея, за да ѝ предложи безплатни продукти.

Към момента свещта не е налична в сайта на „Goop“. Според описанието продуктът е „със забавен, прекрасен, секси и неочакван аромат, за да предразположи към фантазии, изкушение и изискана топлина“. Отдолу с големи букви са изписани предупреждения за безопасното използване на продукта, включително да не се оставя да гори без наблюдение и да не се използва повече от два часа.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС