Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Съдят Куба Гудинг Джуниър за изнасилване

Още три обвинения в сексуален тормоз срещу носителя на „Оскар“

Куба Гудинг Джуниър пристига в съда в Ню Йорк за изслушване по трите обвинения за сексуален тормоз през септември 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Съдят Куба Гудинг Джуниър за изнасилване

Куба Гудинг Джуниър пристига в съда в Ню Йорк за изслушване по трите обвинения за сексуален тормоз през септември 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Куба Гудинг Джуниър е обвиняем по дело, в което жена твърди, че я е изнасилил два пъти в хотелска стая в Ню Йорк през 2013 г. Случаят се разглежда в Ню Йорк.

Жената, пожелала анонимност, разказва, че срещнала Гудинг в бар в Манхатън през август 2013 г. По-късно вечерта той я поканил да се преместят в бара на близък хотел. Преди да се отбият за по питие, актьорът я поканил в стаята си с аргумента, че трябва да се преоблече. След това я изнасилил, разказва жената, която магистратите наричат с условното име Джейн Доу (използва се за ищци или подсъдими, които не искат да разкриват самоличността си).

Гудинг не е коментирал случая лично, от негово име адвокатът му Марк Джей Хелър отрече обвиненията.

„Няма истина в тези обвинения – казва той пред „Ройтерс“ в разговор по телефона. – Случката се е развила преди седем години. За това време не е имало нито едно оплакване. Вярваме, че обвиненията ще бъдат отхвърлени от съда.

Жената настоява за дело с жури, да ѝ бъде изплатена компенсация, а Гудинг да понесе наказателна отговорност.

52-годишният актьор е носител за „Оскар“ за поддържаща роля от 1997 г. във филма „Джери Магауйър“. Познат е още с ролите си в „Доблестни мъже“, „Иконом на седем президента“ и телевизионния минисериал на Райън Мърфи „Народът срещу О Джей Симпсън“.

През 2019 г. Гудинг Джуниър пледира невинност по обвинения, че е опипвал три различни жени в няколко нощни клуба в Ню Йорк. Обвиненията все още не са отхвърлени от съда, но по тях не е повдигнато и дело.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg