POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Съдят режисьор за насилие над актриса и секссцена извън сценария

Ким Ки Дук обвинен за събития по време на снимките на филма „Мьобиус“

Ли Ън У изпълнява главната женска роля в „Мьобиус“ на Ким Ки Дук. - Съдят режисьор за насилие над актриса и секссцена извън сценария

Ли Ън У изпълнява главната женска роля в „Мьобиус“ на Ким Ки Дук.

Носителят на „Златен лъв“ Ким Ки Дук е обвинен в насилие над актриса по време на снимките на драмата „Мьобиус“ през 2013 г. Южнокорейска актриса съди режисьора за насилие на снимачната площадка, съобщава „Холивуд рипъртър“, цитирайки корейското издание Dong-A Ilbo.

Ким Ки Дук е обвинен, че е зашлевил 41-годишна актриса, чиято самоличност не се разкрива, по време на снимките на „Мьобиус“. Пострадалата твърди, че Ким я е принудил да участва и в сцена с насилствен секс, която първоначално не била включена в сценария.

Малко по-късно въпросната актриса напуснала продукцията и била заменена от Ли Ън У, която изпълнява главната роля на отчаяната майка в спорната драма за кръвосмешение. Според агенция „Йонхап“, случаят вече е във Върховната прокуратура.

Продуцентите на Ким, които обикновено контактуват с медиите, не са открити за коментар, но „Холивуд рипъртър“ цитира Dong-A Ilbo, според когото „е имало зашлевяване, но то било част от инструкциите за насилствената сцена“ – освен това  режисьорът никога не бил притискал актрисата да участва в сцена, която не е описана в сценария.

Корейският режисьор Ким Ки Дук в добро настроение на фестивала във Венеция през 2016 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ким Ки Дук постига световен успех с филми като „Пролет, лято, есен, зима… и пролет“ и „Пиета“, вторият от които му донесе „Златен лъв“ от Венеция през 2012 г. „Мьобиус“, показван в състезателната програма във Венеция, първоначално бе забранен във Южна Корея, но след премахване на определени сцени, филмът получи право на ограничен показ.

https://youtu.be/oFpN2tKdduA

Вижте още: ПРОЧУТА СЕКССЦЕНА ОТ „ПОСЛЕДНО ТАНГО…“ СНИМАНА БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА АКТРИСАТА

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg