Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Салиери в Народния, Прасенцето в търсене на Дядо Коледа

Най-интересните събития от 14 до 20 декември 2020 г. с „Фантастико“

Салиери

Салиери

Народен театър, Голяма сцена

14.12.2020

19:00

Режисьорът Петринел Гочев работи по вероятно най-известната пиеса на Питър Шафър – „Амадеус“. Прочитът му е продукция на габровския Драматичен театър „Рачо Стоянов“. Във фокуса обаче е съперникът на Моцарт Салиери и неговия последен ден на земята. Това е представление за желанието да твориш и внезапната среща с гениалността, за съперничество и борба, надпревара с времето и надскачане на човешките граници, ревност и отчаяние, преследване на слава и облог с бога.

Животът е сън

Животът е сън

Театър „Азарян“

17.12.2020

19:00

Антиутопичната хорър приказка по едноименната пиеса на Педро Калдерон де ла Барка се играе само от 2018 г. на българската сцена, но се превърна в едно от най-хитовите заглавия на Театър „Азарян“. Спектакълът има две награди „Икар“ от 2019 г. – за дебют на режисьорката Дина Маркова и за главна мъжка роля за Боян Арсов. 

Ян Бибиян и дяволчето Фют

Ян Бибиян и дяволчето Фют

Театър „Възраждане“

19.12.2020

11:00

Поуките от обичаната история на Елин Пелин са вплетени в забавно и жизнерадостно представление, в което малкият зрител бързо става съпричастен с главния герой. Заедно с него зрителите ще открият владенията на Великия магьосник Мирилай и приключенията, които им готви той. Режисьор е Христо Ботев Станчев. 

По следите на Дядо Коледа

По следите на Дядо Коледа

Столичен куклен театър

19.12.2020

11:00

Зайчето , Мечето, Прасенцето и Патенцето нямат търпение да дойде добрият старец с големия чувал пълен с подаръци. Те са толкова нетърпеливи, че в  стремежа си да настъпи по-скоро дългоочакваният миг оплескват всичко и както често става – така започват щури приключения. Музиката за спектакъла е писана от група „Акага“. 

Фермерски фестивал Оборище

Фермерски фестивал Оборище

Парк „Заимов“

20.12.2020

11:00

Тази неделя фермерският базар сменя традиционното си място и ще издигне шатри на алеята към Театър „София“. Български фермери от различни сфери на производството ще представят своите продукти през деня. Фестивалът е част от календара на културните събития на Столична община и се организира от Кооперация „Хранкооп – София“.

kapatovo.bg