СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Сълзотворен газ на концерт на Андрей Макаревич

Какво искате – да хвърля китарата и да взема бухалката ли?, пита лидерът на Машина времени

Андрей Макаревич твърди, че е изтощен „до смърт” от скандалите около политическата му позиция по казуса "Украйна". - Сълзотворен газ на концерт на Андрей Макаревич

Андрей Макаревич твърди, че е изтощен „до смърт” от скандалите около политическата му позиция по казуса "Украйна".

Метежници прекъснаха концерт на Андрей Макаревич в четвъртък вечерта в Дома на музиката в Москва. Неколцина мъже нахлуха в залата, разкрещяха се „Макаревич предател” и започнаха да пръскат в залата сълзотворен газ.

Лидерът на „Машина времени” беше принуден да прекъсне изпълнението си, а публиката напусна помещението. Малко по-късно концертът беше възобновен.

„Омръзна ми до смърт от тези скандали! Колко време ще продължава това?”, заяви Андрей Макаревич пред радио „Говорит Москва”.
Музикантът подчерта, че няма намерение да отговаря на провокациите. „Какво искате – да хвърля китарата ли? Да взема бейзболна бухалка?”, риторично попита 60-годишният музикант.

Макаревич не смята да описва в песни случващото се с него: „Вече всичко съм написал. Чуйте какво пея, там всичко е казано, при това много отдавна”.

През последните месеци лидерът на „Машина времени” е един от най-популярните противници на политиката на Путин. Концертите на музиканта в Русия се отменят един след друг. Макаревич е обвиняван, че подкрепя Украйна и е персона нон-грата в родината си. Депутатите от Думата започнаха процедура по отнемането на държавните му награди, а режисьорът Никита Михалков го обвини във фашизъм.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС