POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Съмнения около обвиненията за изнасилване срещу Боб Дилън

Биограф на певеца твърди, че по време на описания инцидент той е бил на турне във Великобритания

През 2020 г. Дилън продаде цялата си дискография на „Юнивърсъл Мюзик груп“, според източници става дума за сделка на стойност 300 млн. долара. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Съмнения около обвиненията за изнасилване срещу Боб Дилън

През 2020 г. Дилън продаде цялата си дискография на „Юнивърсъл Мюзик груп“, според източници става дума за сделка на стойност 300 млн. долара. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Адвокат на жената, обвинила Боб Дилън в изнасилване, оспори твърденията, че клиентката му е излъгала в документите, подадени в съда. По-рано през седмицата стана ясно, че жена с инициали JC е подала жалба за изнасилване в съда за случай от 1965 г. По-конкретно се описва периода между април и май, когато жената била само на 12 години, а Дилън я упоил и се възползвал от нея в хотел „Челси“ в Манхатън, Ню Йорк.

Веднага след като обвиненията станаха ясни, редица почитатели на певеца изразиха съмненията си в истинността на евентуалното престъпление с аргумента, че в тези месеци той е бил на турне във Великобритания. Зад същото мнение застана и биографът на музиканта Клинтън Хейлин, автор на няколко книги за Дилън.

„Не е възможно – коментира Хейлин пред „Хъфингтън Поуст“. – По това време Дилън е бил на турне в Англия, в две от тези седмици е в Лос Анджелис, ден или два е в Удсток. Турнето продължава 10 дни, но Боб излита за Лондон на 26 април. Връща се в Ню Йорк на 3 юни. Ако Дилън е бил в Ню Йорк в средата на април, то е било за не повече от ден или два. В Удсток той прекарваше по-голямата част от времето си, когато не беше на турнета. А ако е бил в Ню Йорк, то несъмнено е отседнал в апартамента на мениджъра си в Грамърси, не в „Челси“.

В отговор на тези твърдения Даниъл Айзъкс, адвокат на жената, която обвинява Дилън, казва пред „Пейдж Сикс“:

„Ако погледнем графика на турнето, той не противоречи на твърденията на нашия клиент. През няколко седмици от април той не е по концерти и всичко това ще стане ясно с времето. Твърденията бяха проверени, преди да подадем документите в съда, ние направихме проучването си. Доказателствата ще покажат дали Дилън е бил в Ню Йорк в описания от клиента ни период“.

Обвиненията заплашват да оставят незаличимо петно върху репутацията на Дилън, носител на Нобелова награда за текстовете на песните си и считан за най-влиятелния текстописец на миналия век.

През 2020 г. Дилън продаде цялата си дискография на „Юнивърсъл Мюзик груп“, според източници става дума за сделка на стойност 300 млн. долара.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС