Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Само ваксинирани зрители в „Метрополитън опера“

След най-дългото затваряне в историята си, МЕТ отваря през септември с първата опера на чернокож композитор на тази сцена

Артистите, музикантите и служителите на МЕТ също ще трябва да имат завършен имунизационен курс. Снимка: „Метрополитън опера“ - Само ваксинирани зрители в „Метрополитън опера“

Артистите, музикантите и служителите на МЕТ също ще трябва да имат завършен имунизационен курс. Снимка: „Метрополитън опера“

„Метрополитън“ ще отвори врати само за ваксинирана срещу Ковид-19 публика, стана ясно от съобщение в сайта на операта. Задължителното изискване за имунизация важи също за изпълнителите и всички останали служители на МЕТ. Деца под 12 години няма да бъдат допускани.

„Нашият основен приоритет е безопасността на зрителите, артистите, оркестъра, хора и персонала“, се казва в съобщението на институцията.

Заради пандемията „Метрополитън“ отмени целия си сезон 2020/2021, но през септември операта е готова да посрещне отново своята публика. Според новите изисквания, публикувани на официалния сайт, зрителите трябва да покажат документ, че са преминали през пълен ваксинационен курс.

Посетители до 12-годишна възраст няма да бъдат допускани дори и с ваксинирани придружители, тъй като към момента имунизацията на малки деца не е официално одобрена от здравните институции.

От МЕТ са предприели и редица хигиенни мерки – обновили са вентилационните системи на сградата, монтирали са нови автоматични врати, въвели са купуване на електронни билети и безконтактни плащания.

Местата в залата ще бъдат заети в пълен капацитет, а маските няма да бъдат задължителни.

След най-дългото затваряне в историята си, „Мет“ ще открие новия си сезон на 27 септември с „Fire Shut Upin My Bones“ – първата опера от чернокож композитор на тази сцена.

Вижте още: ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ В „НЕТФЛИКС“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg