Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Самолетът с Паша Христова пренасял оръжие?

Актьор от „Столичани в повече” работи по филм за катастрофата

Паша Христова загива в самолетна катастрофа на летище София през 1971 г. - Самолетът с Паша Христова пренасял оръжие?

Паша Христова загива в самолетна катастрофа на летище София през 1971 г.

Васил Драганов от „Столичани в повече“ от години работи по проект за игрален филм със сюжет – трагедията със самолет на БГА „Балкан” на 21 декември 1971 г. Сред жертвите е и дядото на актьора. 

Както е известно, тогава малко преди полунощ на летище София при излитане за Алжир катастрофира „ИЛ – 18” със 73-ма пътници на борда. Загиват 6-членният екипаж и 24 пътници. Сред тях е естрадната звезда Паша Христова, а като по чудо оцеляват певиците Мария Нейкова, Янка Рупкина и колегата им Борис Годжунов, които пътуват в задната част на самолета.

„Има три-четири версии за катастрофата. Искам да представя всичките в игрален филм. Дано намеря продуцент”, обясни актьорът в предаването „120 минути” на bTV. Според една от хипотезите българският самолет е пренасял оръжие за арабската страна.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg