Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Сандмен“ подновен за втори сезон в „Нетфликс“

Господарят на сънищата, семейството му и Луцифер се завръщат с нови истории от Нийл Геймън

Том Стъридж като Господаря на сънищата Морфей. Снимка: „Нетфликс“ - „Сандмен“ подновен за втори сезон в „Нетфликс“

Том Стъридж като Господаря на сънищата Морфей. Снимка: „Нетфликс“

„Сандмен“ е подновен за втори сезон в „Нетфликс“, потвърди писaтелят Нийл Геймън. Хитовият фентъзи сериал по поредицата графични романи ще бъде „продължение на света на Пясъчния човек“; броят на епизодите или подробностите около сюжета засега не се съобщават, пише „Варайъти“.

„Милиони, милиони хора посрещнаха и обикнаха „Сандмен“ – от верни фенове, които вече познават героя, до такива, които просто бяха любопитни и бяхa обсебени от Господаря на сънищата, семейството му и техните животи – казва Геймън в изявление. – За мен е изключителна радост да съобщя, че заедно с „Нетфликс“, „Уорнър Брос“, Алън Хейнбърг и Дейвид Гойър ще вдъхнем живот на още „Сандмен“ истории. Има някои удивителни истории, които чакат Морфей и останалите (да не говорим пък за останалите членове на Вечните). Никой няма да бъде по-щастлив от тази новина от актьорския състав и екипа на сериала, те са най-големите фенове нa „Сандмен“. А сега е време да се захващаме за работа. Предстои ни семейна вечеря, ако схващате какво имам предвид. А и Луцифер очаква завръщането на Морфей в Ада.“

„Сандмен“ с Том Стъридж в ролятa на Господаря на сънищата бързо се превърна в един от най-гледаните сериали на „Нетфликс“. Премиерата на първия сезон бе на 5 август и продукцията успя да запази мястото си в Топ 10 на най-гледаните сериали на платформата в продължение на седем седмици. Първият сезон бе посрещнат и с преобладаващо позитивни отзиви от критиците.

Вижте още: МОРФЕЙ – ОТ ЛОНДОН, ПРЕЗ АМЕРИКА, ТА В САМИЯ АД НА НАЙ-ГЛЕДАНИТЕ СЕРИАЛИ

Въпреки тази статистика, Геймън, който работи и като продуцент на сериала, укроти страстите на зрителите, като предупреди, че голямата популярност на сериала може да не бъде достатъчна за студиото да одобри втори сезон.

„Сандмен“ е много скъп сериал“, написа тогава Геймън.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg