Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Санса Старк с броня за сезон 8 на „Троновете”

В очакване на голямата битка с мъртвите, героите постепенно сменят облика си

В сезон 8 Санса Старк вероятно ще се появи в бойна рокля. Снимка: HBO - Санса Старк с броня за сезон 8 на „Троновете”

В сезон 8 Санса Старк вероятно ще се появи в бойна рокля. Снимка: HBO

Костюмите са важни кодове за сюжетното развитие в „Игра на тронове“ – подсказват скрити или явни зависимости между персонажите, принадлежност към родове и т.н. Софи Търнър, актрисата в ролята на Санса Старк, разказва в интервю пред сайта „Ентъртейнмънт Уикли”, че героинята ѝ най-накрая ще облече броня.

Търнър побърза да уточни, че няма да е пълно бойно снаряжение, в каквото сме виждали Бриен Тартска например, а ще включва по-дебела кожа и вероятно някои метални елементи, подобно на любимите бойни рокли на Церсей Ланистър.

„Това е първият път, в който имам броня – казва Търнър. – Идеята е да предлага защита и да се закопчава догоре. Исках Санса да има броня и да изглежда малко повече като воин. Защото тя е като воина на Зимен хребет.”

Новата премяна на Санса не бе показана в снимките, които НВО пусна по-рано през месеца. Дотук владетелката на Зимен хребет бе представена за кратко в тийзъра на първия епизод, където с хладна любезност предава замъка на Денерис Таргариен и в една от снимките, където е облечена с обичайните си тъмни дрехи с кожа. Нейните костюми са едни от най-драстично променилите се през сезоните.

Новият сезон на „Игра на тронове” тръгва у нас на 15 април.

Вижте още: ГАДАЕНЕ ПО СНИМКИ ОТ СЕЗОН 8 НА „ТРОНОВЕТЕ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg