Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Съпругът на Халина Хътчинс: Болдуин не пое никаква отговорност

Първо интервю на Мат Хътчинс, който загуби съпругата си след изстрел от ръката на актьора

„За мен е абсурдна идеята, че човекът, който държи оръжието и предизвиква изстрела, не е виновен“, каза Мат Хътчинс в интервю. Снимка: Стопкадър/NBC - Съпругът на Халина Хътчинс: Болдуин не пое никаква отговорност

„За мен е абсурдна идеята, че човекът, който държи оръжието и предизвиква изстрела, не е виновен“, каза Мат Хътчинс в интервю. Снимка: Стопкадър/NBC

Алек Болдуин не пое никаква отговорност за смъртта на Халина Хътчинс, заяви съпругът ѝ Мат Хътчинс в интервю за предаването „Today“. Операторката Хътчинс почина на 21 октомври, простреляна от Болдуин на снимачната площадка на уестърна „Rust“.

Няколко дела вече са заведени за смъртта ѝ – обвиненията са срещу Болдуин като актьор и като продуцент на филма. Мат Хътчинс директно обвинява Болдуин и неспазването на стандартите за безопасност в киноиндустрията.

През декември Болдуин даде първото си интервю след инцидента и обясни, че не знаел, че борави със заредено с истински патрони оръжие. Актьорът трябвало да репетира предстояща сцена с кръстосано изтегляне на револвера си Колт 45, насочвайки го към камерата. Той освободил ударника, което предизвикало фаталния изстрел, но Болдуин твърди, че не е натискал спусъка.

„Някой е виновен за това, което се случи, не мога да кажа кой, но знам, че не съм аз“, заяви тогава той.

Вижте още: АЛЕК БОЛДУИН: ОСВОБОДИХ УДАРНИКА И РЕВОЛВЕРЪТ ГРЪМНА

Това интервю на Болдуин вбесило Мат Хътчинс, разказва той:

„Толкова се разгневих, когато го видях да говори за смъртта ѝ публично, и то в такива детайли, без да поеме отговорността, след като току-що е описал как я е застрелял. За мен е абсурдна идеята, че човекът, който държи оръжието и предизвиква изстрела, не е виновен. Безопасността на оръжията не беше единственият проблем на тази снимачна площадка. Има редица стандарти, които не бяха приложени, и отговорните за това са неколцина“.

Интервюто на Хътчинс идва дни, след като семейството на операторката внесе жалба в съда на Ню Мексико за причиняване на смърт по непредпазливост. Търси се обезщетение, чиято стойност ще бъде изчислена в хода на делото.

СЕМЕЙСТВОТО НА ХАЛИНА ХЪТЧИНС СЪДИ БОЛДУИН

Инцидентът от 21 октомври продължава да се разследва от полицията в град Санта Фе.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС