Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Със стотици хиляди изтрити съобщения и спрени медии се хвали руската цензура

Шефът на Роскомнадзор твърди, че Западът плаща милиарди рубли за украинска пропаганда

Блокирани са общо 1177 сайта с „украинска националистическа пропаганда” с аудитория над 202 млн. ползватели, съобщава Роскомнадзор. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Със стотици хиляди изтрити съобщения и спрени медии се хвали руската цензура

Блокирани са общо 1177 сайта с „украинска националистическа пропаганда” с аудитория над 202 млн. ползватели, съобщава Роскомнадзор. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сто и седемнайсет хиляди съобщения за войната на Русия срещу Украйна и за загубите на руската армия са били премахнати от различни интернет ресурси по нареждане на Роскомнадзор. Статистиката е съобщена от ръководителя на руската агенция по цензурата Андрей Липов на междуведомствено заседание на тема „Концепция за откритост”, съобщава „Медиазона”.

Липов е отчел освен това, че са отстранени 38 хиляди призива за антивоенни протести и че са били блокирани общо 1177 сайта с „украинска националистическа пропаганда” с обща аудитория над 202 милиона ползватели.

„В социалните мрежи, в сайтове, в банери съдържанието и обемите на националистическата украинска пропаганда бяха огромни,  – цитира изданието изказването на Липов. – Текстовете, видеото и картинките са били създадени предварително и са платени от Запада с милиарди рубли”.

От началото на войната до днес Роскомнадзор е блокирал повечето онлайн медии, които пишат за нахлуването на Русия в Украйна, както и социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg