Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

САЩ дава $10 млн. награда за информация за тези тролове

Издирват се Евгений Пригожин и неговите 12 съучастници

В съобщението зa нaгрaдaтa троловете сa посочени със снимки и именa. - САЩ дава $10 млн. награда за информация за тези тролове

В съобщението зa нaгрaдaтa троловете сa посочени със снимки и именa.

Десет милиона долара е наградата за информация относно местонахождението на хората от „фабриката за тролове“ заедно с ръководителя ѝ Евгений Пригожин, дава ги Държавният департамент на САЩ. Съобщението за това е разпространено в социалните мрежи на руски език.

Фабриката за тролове официално се нарича „Агенция за интернет изследвания“.

В съобщението на Държавният департамент на САЩ се казва:

„Те съзнателно и преднамерено са влезли в заговор да нанесат ущърб на Съединените щати чрез нарушаване, възпрепятстване и разрушаване на законните функции на държавата чрез мошеничество и измама с цел намеса в политическите и избирателните процеси в САЩ, включително и на президентските избори през 2016 г.“

На всички, които са готови да споделят сведения за Пригожин и неговите сътрудници, се предлага връзка с Държавния департамент през защитени средства за комуникция: Signal, Telegram, WhatsApp или в тъмната мрежа чрез браузъра Tor.

През 2018 г. властите на САЩ обвиниха Евгений Пригожин и още 12 души, свързани с тролскa дейност, във вмешателство в президентските избори през 2016 г. ФБР ги обяви за издирване и обеща награди за информация. Тогава наградата за сведения за местонахождението на Пригожин беше 250 хиляди долара.

Освен руската „фабрика за тролове“, от Държавния департамент издирват и опасни кибергрупи от Северна Корея, финансирани от държавата на Ким Чен Ун, които атакуват критично важна инфраструктура в САЩ. Наградата за информация за тях също е 10 милиона долара.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС