Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

САЩ пази кораб с извънземен произход, твърди бивш държавен служител

Анализите показали, че „екзотичните материали“ притежават уникална атомна структура

Според сюжета на филма „Денят на независимостта“ (1996), САЩ пазят извънземен кораб в Зона 51, за което не знае дори президентът на САЩ. - САЩ пази кораб с извънземен произход, твърди бивш държавен служител

Според сюжета на филма „Денят на независимостта“ (1996), САЩ пазят извънземен кораб в Зона 51, за което не знае дори президентът на САЩ.

Американското правителство притежава „части от или изцяло запазени“ превозни средства с извънземен произход, твърди бивш държавен служител. Дейвид Груш, ръководил анализите на необясними аномалии в агенция, част от Американския департамент по отбраната, смята, че класифицираната информация нелегално се укрива от Конгреса, съобщава „Гардиън“.

Груш е опитал да предостави секретната информация за необяснимите феномени на Конгреса, висшия законодателен орган на САЩ, но е бил порицан от други държавни служители, разказва той пред сайта „Тhe Debrief“. Не се уточнява какви точно са били последиците за кариерата му, Груш напуска сам позицията си през април тази година след 14 години на служба.

Думите на Груш потвърждава и Джонатан Грей, настоящ служител в Националния център за въздушно и космическо разузнаване (Nasic). Той говори за съществуването на „екзотични материали“ и казва, че „не сме сами“.

Информацията от двамата идва, след като вълна от достоверни наблюдения и официални доклади повишиха вниманието към извънземните феномени през последните години. Миналата седмица доклад на Пентагона потвърди, че само 1 от 144 доклада за странни небесни явления е получил обяснение.

Вижте още: НАСА ПРИЗНА СЪЩЕСТВУВАВЕНО НА ИЗВЪНЗЕМНИ ОБЕКТИ КРАЙ НАС

В интервю за „Debrief“ (същия сайт, който разкрива програмата на Пентагона за неидентифицирани летящи обекти), Груш твърди, че правителството знае за въпросните извънземни превозни средства от години.

„Не говорим за прозаичен произход; материалите, които притежават, са частично запазени или дори цели превозни средства – казва той и допълва, че материята, от която са създадени, е „или с извънземен, или с неизяснен произход“. – Тази оценка се основава на морфологията на превозното средство и анализи на материалите, те са с уникална атомна структура.“

Самият той обаче допълва, че не ги е виждал лично, нито има предположения къде се съхраняват, но моли журналистите да запази за себе си подробностите, които все пак знае, тъй като в момента тече разследване.

От изданието се свързват и с Джонатан Грей от Nasic, който потвърждава твърденията на Груш:

„Феноменът „извънземен интелект“ е реален, не сме сами. Находки от този вид не се ограничават до САЩ. Това е световен феномен и все пак универсалното обяснение продължава да ни убягва“.

Потърсени са били за коментар и няколко от бившите колеги на Груш, всеки от който потвърждава, че репутацията му е безукорна. В доклад за работата му от 2022 г. се казва, че той е служител със „силен морален компас“.

Потърсени за коментар, от НАСА отговарят със здравословен скептицизъм:

„Една от ключовите задачи на НАСА е търсенето на живот във Вселената, но до момента агенцията не е намерила достоверни доказателства за извънземно съществуване, нито има доказателства, че непознатите въздушни явления са с извънземен характер. Въпреки това НАСА проучва Слънчевата система и отвъд, за да ни помогне да отговорим на фундаменталния въпрос дали сме сами във вселената“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90