Сатирата излиза на две сцени през юни

Трупата ще играе заглавия като „Мъжът ми е виновен“, „Шеги на любовта“, „Тиква!“, „Терапевти“, „Вечеря за тъпаци“...

Силвия Лулчева в спектакъла „Мъжът ми е виновен“, който през юни ще се играе на открито в „София тех парк“. Снимка: Елена Спасова/Сатиричен театър - Сатирата излиза на две сцени през юни

Силвия Лулчева в спектакъла „Мъжът ми е виновен“, който през юни ще се играе на открито в „София тех парк“. Снимка: Елена Спасова/Сатиричен театър

Сатирата е поредният столичен театър, който се готви за срещи с публиката в началото на юни. Моноспектакълът на Силвия Лулчева „Мъжът ми е виновен“ ще открие летния сезон на трупата на 8 юни в „София тех парк“ на сцена на открито.

Вижте още: ЖЕНА, ОСТАВЕНА САМА НА БРАЧНИЯ ФРОНТ

Следващата вечер отваря и Голямата сцена на театъра с „Шеги на любовта“ по Чехов. Пред полупразната зала, с продадени не повече от 30% от местата в салона, ще излязат Ана Вълчанова, Кирил Ефремов, Ивайло Калоянчев, Пламен Великов, Мартин Христов и др.

На 11 юни Димитър Живков излиза пред зрителите с моноспектакъла „Тиква!“.

Америка за България

Представленията на Голяма сцена започват в обичайното време – 19,30 ч., а на открито – половин час по-късно.

В афиша на сцената в „София тех парк“, която през лятото Сатирата ще дели с Театър „Българска армия“, са още заглавията „Тъп оптимист“ и „Помощ! Имам две деца“. На закрито през юни ще се играят „Терапевти“, „Вечеря за тъпаци“, „Провинциални анекдоти“, „Пет пъти за една нощ“, „Трима мъже и една маргарита“, „Смях на сбогуване“ и „Случайна среща“.

МОЦАРТ – РЕКВИЕМ

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3